Вход | Регистрация

БСП - Търново: "Листата - местни, дейни и професионалисти"

Олимпийска шампионка по стрелба, бивш министър, млад рали пилот, музикант, уредник в музей са сред кандидатите на БСП "Лява България" - Велико Търново

БСП - Търново: "Листата - местни, дейни и професионалисти"
БСП - Велико Търново

Олимпийска шампионка по стрелба, бивш министър, млад рали пилот, музикант, уредник в музей. Това са част от кандидатите на БСП "Лява България" - Велико Търново за предстоящите извънредни парламентарни избори на 5 октомври.

"Листата ни е пълна все с местни хора, доказали се в различни сфери, професионалисти, работили за областта от различни ключови позиция като министър, депутати, областен управител, ръководители на държавни структури", обяви водачът на листата Марияна Бояджиева, която представи официално 16-те претенденти за народни представители. За нея листата е мажоритарна, професионална, дейна.

И допълни, че много неща са направени за областта, но има още много какво да се изисква.

БСП - Търново: "Листата - местни, дейни и професионалисти"Север.бг

Сред основните приоритети на БСП "Лява България" - Велико Търново ще са по-добра свързаност на инфраструктурно ниво - започване на автомагистрала "Хемус", четирилентовия път Русе - Свиленград, обезопасяване на присовските завои с трилентов път.

Ще се търсят и средства за подобряване междуселските и междуобщинските пътища. Ще се работи и за облекчаване на малкия и средния бизнес на ниво регулаторни и лицензионни режими, субсидиране на земеделските производители според размера на стопанството, подкрепа на малките и средните производители и земеделските кооперации, както и за промени в професионалното образование, съобразено с икономическите изисквания на областта. Ще се осигурят и повече средства за култура в областта и начини за държавна подкрепа за запазване и развитие на читалищата, поясни още водачът на листата.

"За едно година сме вкарали 90 млн. лева, има и незавършени неща. Но, каквото сме обещали сме го спазили и продължаваме. А това е укрепване на БДЖ, пускането на концесия на летище Горна Оряховица, за което имаме потенциален инвеститор. За нас това е кауза. Ще работим и за ликвидиране на бедствията от наводненията във Великотърновска област", обяви и вторият в листата инж. Георги Рачев.

Според д-р Таня Андреева, която е трета в подредбата, е работено по много проекти и в ресор здравеопазване в Търновска област по време на едногодишното управление на БСП.

"Онкоболницата в Търново получи субсидия. Областната болница вече е с положителен финансов резултат. Още този месец трябва да стратира и национално здравеопазване за майчинство и детско консултиране, и за двойки с репродуктивни проблеми, с 1 млн. лева ресурс. Посещенията ще са безплатни за деца до 18 години.

Работено е и за публичната инвестицонна програма за спешните центрове, и филиали в страната. От тях четири са в областта - Велико Търново, Горна Оряховица, Павликени и Свищов. Друг важен проект е изграждане на спешен медицински център със стационар до десет легла в Елена", отчете д-р Андреева.

БСП - Търново: "Листата - местни, дейни и професионалисти"Север.бг

Ето и подредбата на листата за Великотърновска област:

Водач е Мариана Бояджиева - досегашен народен представител, бивш председател на Областния и Общинския съвет на БСП във Велико Търново. Втори е инж. Георги Рачев – областен управител, от Горна Оряховица. Трета е д-р Таня Андреева, бивш министър на здравеопазването. Четвърти е Милен Манолов – председател на Общински съвет на БСП в Свищов; икономист, пета е  Милка Христова – издигната от Общински съвет на БСП Павликени; досегашен народен представител; шеста - Валерия-Тереза Дончева – областен и общински председател на Младежкото обединение – Велико Търново.

Седми е Тодор Тодоров, към момента е директор на Областната дирекция на ДФ "Земеделие”, осми - Христо Стателов, началник ВиК сектор – Лясковец, девета - Симона Лазарова, студент, десети - Огнян Стоянов,  ръководител сектор в "Юробанк България” АД - клон Г. Оряховица.

Единайсти е Андрей Картуно, музикант, дванайсти - Михаил Стойчев, уредник е на музея в Килифарево.

Следват Габриела Шилкова, политически сътрудник в Областния съвет на партията, Цветомир Георгиев,  ръководител на "Пътнически превози” в "Янтра транспорт" – Горна Оряховица, Даниел Василев, рали пилот.

Последна, но не и по значимост и успехи е Весела Лечева, българската състезателка по стрелба и петкратна световна шампионка и два мандата депутат.

БСП - Търново: "Листата - местни, дейни и професионалисти"Север.бг

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар