Вход | Регистрация

Весела Лечева отново кандидат от Великотърновско

Весела Лечева отново кандидат от Великотърновско
Снимка: Булфото

Весела Лечева попадна в списъците на БСП за депутат от Великотърновска област.

Макар че е на 16-о място,  българската състезателка по стрелба и петкратна световна шампионка вече има парламентарни избори зад гърба си. Тя е бивш народен представител от Великотърновски МИР от 2005 г до избирането й за председател на Държавната агенция за младежта и спорта (ДАМС). Сребърната медалистка от олимпиадите в Сеул и Барселона е родом от Велико Търново. Тя е член на Националния съвет на БСП.

Освен Лечева, Националният съвет на БСП нареди още 15 кандидати.

В петък ще стане ясно името на представителя на гражданската квота, който ще бъде трети в листата. Местата 7-мо и 11-то са предоставени за коалиционните партньори. Седми е Тодор Тодоров – член на ЗС "Александър Стамболийски”. Той е бивш кмет на лясковското село Джулюница. В момента е директор на Областната дирекция на ДФ "Земеделие"-Велико Търново.

Единайсти е Андрей Картунов, член на партия "Български социалдемократи", студент по "Музикална педагогика", на 25 г. от Лясковец.

Млади хора намират място в листата. Това са общинският съветник от Горна Оряховица Огнян Стоянов, историкът Михаил Стойчев, студентът по "Право" Габриела Шилкова, икономистът Цветомир Георгиев и студентът по "Политология" Даниел Василев.

Ето и кои са сред първите в листата за Великотърновско. Водач е Мариана Бояджиева - досегашен народен представител, бивш председател на Областния и Общинския съвет на БСП във Велико Търново. Втори е инж. Георги Рачев – областен управител, от Горна Оряховица. Четвърти е Милен Манолов – председател на Общински съвет на БСП в Свищов; икономист, пета е  Милка Христова – издигната от Общински съвет на БСП Павликени; досегашен народен представител; шеста - Валерия-Тереза Дончева – областен и общински председател на Младежкото обединение – Велико Търново.

<< Sever.bg във Facebook >>Докладвай за нередност в статията
Добави коментар

Fatal error: require_once(): Failed opening required '/var/www/sever.bg/releases/2//Cornerstone/Cache/Item.php' (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /var/www/sever.bg/releases/2/vendor/novinite/lib/Shared/SessionManager/Memcached.php on line 57