Вход | Регистрация

ГЕРБ обяви листата си в Търново

Водач е зам.-председателят на партията Цветан Цветанов

ГЕРБ обяви листата си в Търново
Снимка: Север.бг

ГЕРБ представи листата си за предстоящите парламентарни избори на 5 октомври от област Велико Търново.

Водач е зам.-председателят на партията Цветан Цветанов.

Втори е проф. Пенчо Пенчев, преподавател във ВТУ, автор на над 110 монографии, статити. Областен управител от 2009 - 2013 г. Трети е досегашният депутат с два мандата в 41 и 42 НС - Евгени Стоев. Четвърти е Мирослав Петков от Горна Оряховица, също народен представител в последните два Пармалента.

Деан Хаджийски от Младежката структура на ГЕРБ и общински съветник в Търново е пети, шести е д-р Криситян Кирилов, общински съветник от Свищов. Седма е Любомира Попова, преподавател във ВТУ и бивш зам.-областен управител в мандата на проф. Пенчев.

Сред листата с 16 кандидати на партията намират място хирург, юрист, спортен експерт и др.

От 31 МИР в страната, досега са с потвърдени регистрации на 22 места. За другите са внесени документите и се очаква до утре да има решения на съответните РИК-ове.

"Нашата цел е да бъдем сред хората. Ще водим кампания - позитивна, градивна и ще се постараем в този кратък период от време, колкото е възможно да представим нашите акценти, в нашата програма. Няма да влизаме в конфронтационен диалог с опонентите си. Важното е да има избирателна активност над 60%, защо не и повече", заяви в пресклуба на БТА във Велико Търново Цветанов, който е и председател на предизборния щаб на ГЕРБ.

По думите му, ако бъде избран като депутат, ще предпочете Велико Търново. Припомняме, че на миналите избори той влезе в Парламента като народен представител от Благоевград, въпреки че пак бе издигнат като водач на листа от старата столица.

"Ще заложим на сектор образование и максимално да се възползваме от програмата на ЕС - "Солидарност", която дава милиони за развитие на страната, в който сектор иска. Важно е да наваксаме нещо важно – забавянето и неподписването на договор с ЕК през 2013 г. Така 2014 г. и 2015 г. са нулеви като евросредства", заяви Цветанов.

Според него, коалиция с БСП и ДПС е невъзможна, може само с РБ.

<< Sever.bg във Facebook >>Докладвай за нередност в статията
Добави коментар