Вход | Регистрация

Граждани възмутени от спорна кандидатура

Става дума за Илияна Димова, предложена за зам.-областен управител на Търново

Граждани възмутени от спорна кандидатура
Снимка: sxc.hu

Протестна декларация изпратиха до медиите членовете на Гражданския съвет на Реформаторския блок - Велико Търново. Те изразяват своята тревога от поведението на местното ръководство на Движение България на гражданите /ДБГ/, а именно предложението им за зам.-областен управител. Става дума за Илияна Димова.

"Кое е притеснителното в случая? Представителите на ДБГ не информираха Реформаторския блок за тази кандидатура, както това коректно направиха ръководствата на всички останали партии от Блока (ДСБ, СДС, НПСД, БЗНС). Г-жа Димова беше назначена за член на РИК от квотата на РБ на последните избори след изключително грозни апаратни игри на г-н Анел Янчев. Беше сменена  вече одобрена и гласувана друга кандидатура на РБ за РИК В. Търново. По този  начин той  подведе  и националното ръководство на Реформаторския блок. 

Въпреки решението на РБ, В. Търново,  г-жа Димова нито веднъж по време на кампанията за последните избори не благоволи да присъства на заседание на ГС и да информира членовете му за дейността на РИК В. Търново", пишат в декларацията си членовете на Гражданския съвет на Реформаторския блок - Велико Търново.

Според тях, Илияна Димова е била представител от квотата на ДПС в Общинска избирателна комисия  за местни избори. Затова те смятат, че това е тежко задкулисие в полза на модела КОЙ. Възниква и въпросът "Чии политически идеи ще защитава г-жа Димова в битността си на зам.-областен управител?".

"Дали подобни действия не са част от проекта на КОЙ за ликвидиране на структурата на РБ, В.Търново – в това число и на първия и може би един от най-добре работещите Граждански съвет в България? Все пак наближават изключително важните местни избори - време е за активиране на стари, добре работещи схеми. Смятаме, че РБ, В. Търново търпи сериозно бедствие и наше задължение е да бием камбаната за тревога. Настояваме  лидерите на РБ да  оттеглят тази определено спорна кандидатура", четем още в декларацията, подписана от Иван Станков, Иван Лазаров, Любомир Марков, Недко Цанев и Светлозар Влайков.

 

<< Sever.bg във Facebook >>

Докладвай за нередност в статията
Добави коментар

Fatal error: require_once(): Failed opening required '/var/www/sever.bg/releases/2//Cornerstone/Cache/Item.php' (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /var/www/sever.bg/releases/2/vendor/novinite/lib/Shared/SessionManager/Memcached.php on line 57