Вход | Регистрация

Г. Първанов: Ще има дефицит на опозиционност в следващия парламент

Г. Първанов: Ще има дефицит на опозиционност в следващия парламент
Снимка: Север.бг

Коалицията ще бъде необходимо и задължително условие за управлението след изборите. ПП "Алтернатива за българско възраждане" няма да участва в безпринципни коалиции. Това заяви във Велико Търново председателят на партията Георги Първанов.

"Ако АБВ участва в следващото правителство управлението, което за нас не е самоцел, ние бихме участвали в управление само, ако можем да реализираме своите идеи. Не защото бихме получили 2-3 министерски поста или няколко зам.-министри. Ние в такива безпринципни комбинации няма да участваме. Бихме предпочели да поемем ролята на една опозиция, твърда, но конструктивна.", подчерта Първанов.

Бившият държавен глава прогнозира, че ще има дефицит на опозиционност в следващото управление, в което по всяка вероятност ще влязат ГЕРБ, Реформаторският блок, ДПС и "България без цензура".

Първанов е категоричен, че АБВ няма да участва в коалиция с ДПС и не изключва диалог изключи диалог о взаимодействие с БСП партиите от лявото политическо пространство, но при няколко условия, сред които е промяна на традиционната левица.

Г. Първанов: Ще има дефицит на опозиционност в следващия парламентСевер.бг

Листата за народни представители на АБВ за Великотърновски избирателен район включва 12 кандидати, сред които са четирима учители, трима икономисти, двама инженери, юрист, лекар и политолог. 37 години е средната им възраст. Водач на листата е адвокат Николай Илчев.

Георги Първанов участва в старата столица в обществена дискусия на тема "Ролята на образованието и културата в Българското възраждане. Укрепване на държавността", засягаща въпроси, относно образованието и културата, както и развитието, и възраждането на държавността.

 

Присъединете се към Sever.bg във Facebook, за да следите и там всичко, което публикуваме.Докладвай за нередност в статията
Добави коментар