Вход | Регистрация

И Реформаторският блок е "за" предсрочни избори

И се надява да има по-добър резултат от този от евровота, където успя да получи един мандат

И Реформаторският блок е "за" предсрочни избори

Реформаторският блок е "за" предсрочни парламентарни избори. И се надява да има по-добър резултат от този от евровота, където успя да получи един мандат. Това обявиха днес областните председатели на партиите от РФ в БТА във Велико Търново.

Те обещаха по-добри и разбираеми послание към хората, и много сериозни кандидати в листата, които могат да печелят гласове.

"Избори трябва да има и то веднага. И ще бъдем по-силни, ако са те след година и половина. Но заради бъдещето на България, искаме предсрочни избори. Водещото е България да подчертае, че нейният път е към Европа, а не към Евразия, което е пагубно. Не само циклим на едно място, а връщаме назад. Не само не ми харесва, а ме плаши това "целуване" на ръка на Русия", посочи Мирослав Трифонов от РФ.

От коалицията обявиха, че не са доволни от работата на ЦИК по време на евроизборите, както и от председателя на комисията, който не е организирал добре този вот. От ЦИК не са обучили добре РИК-овете, а те от своя страна не са обучили СИК-овете, а оттам и неподготвени за изборите членове, които не са успели да преброят бюлетините и е царяла дезориентация.

"Ще поискаме да знаем във всяка секция за кого са гласували и кои са нашите избиратели. Вече има внесено искане от вчера, от Националния ни изпълнителен съвет до Президент за преразглеждане на резултати за преразпределение на мандата. 14 точки са изброени и относно нарушения в секционните комисии", посочиха от РФ.

Въпреки всичко те са много доволни от предизборната си работа, защото е налице резултатът - един евродепутат, с което са "пробили" статуквото.

"Направихме много позитивна и европейска кампания - доверието за блока се ражда и от нас зависи да го развием", допълват от РФ. И казват, че техните избиратели са били интелигентни хора, защото едва 6% от тях са дали вота си по формулата 10 - 10, пошегуваха се от РФ по повод Любимец 15 от БСП, който стана първи заради преференциялния вот.

Според представители на коалицията, не биха казали дали има губещи партии от евровота, но има губещите хора и това са социолозите, които са манипулирали обществото мнение преди него.

За предсрочните парламентарни избори, които най-вероятно предстоят, както днес заяви и ДПС трябва изцяло нова ЦИК и да се промени Изборния кодекс, така че гражданите да гласуват нормално, за да няма никакви съмнения, смятат още от РФ.

<< Sever.bg във Facebook >>Докладвай за нередност в статията
Добави коментар

Fatal error: require_once(): Failed opening required '/var/www/sever.bg/releases/2//Cornerstone/Cache/Item.php' (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /var/www/sever.bg/releases/2/vendor/novinite/lib/Shared/SessionManager/Memcached.php on line 57