Вход | Регистрация

Ресенчани отправиха питания към съветници от ГЕРБ

Жителите искат решение на проблемите в най-скоро време

Ресенчани отправиха питания към съветници от ГЕРБ
Снимка: Булфото

Рушенето на изоставени сгради и довършване на сградата на стадиона бяха част от проблемите, които жителите на с. Ресен поставиха пред общинските съветници на ГЕРБ-Велико Търново Тодор Тодоров и Йорданка Стефанова. 21 жители посетиха приемната на двамата и споделиха притесненията си от все още много нерешени проблеми в населеното им място.

Много от жителите са сериозно притеснени от лошото състояние, в което се намира пътят от селото за Велико Търново. Дупките да предпоставка за ПТП и повреди по автомобилите. Най-късно в началото на есента започва ремонт на този участък, за който вече има готов проект и в момента процедурата е на етап предстроителна подготовка, успокоиха съветниците.

Те обещаха да организират съвместна среща на местните жители с началника на КАТ, на която да бъдат набелязани мерки срещу практиката по улиците в населеното място да преминава тежка строителна и селскостопанска техника , която нанася поражения върху пътната настилка.

По въпроса за построяването на обществена тоалетна стана ясно, че след месец-два започва строителството на новото кметство с полицейски участък, като в тази сграда се предвижда изграждането и на тоалетни за обществено ползване.

Съветниците обещаха да осигурят три трикольора и две знамена на ЕС, които да се веят в центъра на селото.

Отдаването на концесия на минералния извор, изграждане на детска плошадка, съобразена с новите изисквания за безопасност, създаване на младежки клуб, бяха накои от другите поставени въпроси.

Приемните на общинските съветници продължават по график. Следващата ще се проведе в сряда 6 юни, във великотърновския партиен офис на бул. България 1. 

_____________________________________________________________________________

Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg

 

 



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар