Вход | Регистрация

Алоето на Клеопатра и прополисът - в основата на лечебни кремове

Алоето на Клеопатра и прополисът - в основата на лечебни кремове

Стоянка Петкова е от Габрово. По професия икономист. Бивш учител. От години има увлечение към билките и натуралните продукти. Преди 10 години се пенсионира и започва да развива хобито си като бизнес. Със семейството си се грижат за 10 пчелни кошера. Регистрирала е марка "Пропи" - прополисовови кремове. 

Стоянка Петкова бе участник в поредното издание на изложение "Здраве, щастие, красота" във Велико Търново.

Г-жо Петкова, как започнахте да развивате бизнеса с пчелната козметика?

Имам много от отдавна влечение към билките и натуралните продукти. Като учител, с учениците по програма "Джуниър Ачийвмънт" сме имали точно работа с билки. Постепенно хобито ми стана мое препитание, след пенсионирането. Повече от 10 години се занимавам с производството на прополисови кремове, с марката "Пропи" - официално регистрирана. Те са с лечебно и козметично действие. Правим около 20 различни кремове, на основата на билки и прополис.

При вас, в Габровския балкан билките са много чисти...

Да. Имаме и условия - лаборатория или работилница, както я наричаме за производство на козметиката. В нея създаваме тези продукти, които виждате и са много чисти. Имаме амбицията да работим и с парк "Централен Балкан", защото билките там са също екологично чисти.

Алоето на Клеопатра и прополисът - в основата на лечебни кремове

Как правите кремовете?

С много труд и много любов. Затова се и търсят. Помагат на много хора. Най-важният фактор и продукт в кремовете е прополисът - естествен антибиотик. Това е и, което прави кремчетата много търсени и ефикасни. Аз сама си садя билките като невен, ехинацея, лавандула, другите ги събирам от природата. Бизнесът е трудоемък затова, че не вземам наготово суровината, а си приготвям извлеците сама, суша си билките. Затова във времето процесът е по-бавен, но е много приятен.

Какви продукти предлагате?

Лечебни прополисови кремове, около 15 вида. Те са невен, мента, дива теменуга, лайка, лавандула, дива иглика, розмарин, правим дори и тонизиращ лосион за коса. Произвеждаме и козметични прополисови кремове - китова мас, лофант, алое, балсам за устни и клеева тинктура.

За какви кожни проблеми помагат?

Конкретно прополисовият крем "Пропи" има широк спектър на действие. Подхранва и предпазва кожата на лицето и цялото тяло. Носи характерния аромат на прополис и има противовъзпалителни и дезинфекционни свойства. Намира успешно приложение при лечение на инфектирани рани от залежаване, циреи, напукани пети и ръце. Подходящ е за бебета и малки деца при ранички и обриви.

Съдържанието на прополис и етерични масла го прави превъзходен лечебен масажен крем при шипове, артрити и разширени вени. Помага и на младежи с акне, срещу екземи, гъбични проблеми.

Алоето на Клеопатра и прополисът - в основата на лечебни кремове

Някои от вашите "най-причудливи" продукти?

Например Пропи - Алое. В дълбока древност Клеопатра е използвала крем с алое за да поддържа чудесната си кожа. Отличната му комбинация с пчелните продукти го прави подходящ за всеки тип кожа на лицето. Второ - Пропи - Лофант. Лофантът е уникално растение, което в тибетската медицина си съперничи с жен-шен и има незаменими тонизиращи и лечебни свойства. В козметиката се използва за изглаждане на бръчки и запазване младостта на кожата.

Също и Пропи - Китова мас. Китовата мас намира приложение във висшата козметика. Подхранва, освежава, омекотява и регенерира сухата кожа на лицето. Нанесен вечер придава кадифена мекота. За тонизиращия лосион за коса мога да кажа, че е отличната комбинация от билки и прополис. Той подхранва косъма и корена му и стимулира кръвоснабдяването и премахва пърхута. Лишената от блясък сплъстена коса възвръща красотата си, ако от време на време я третирате с този лосион.

Прополисът е от вашия пчелин?

Да. Имаме пчелни кошери, 10 на брой. Не са много, но ще ги увеличаваме постепенно.

Има Национална пчеларска програма, която може да подпомогне този процес...

Да, така е. Имаме амбицията да станат повече кошерите. С надеждата и децата, и внуците ни да се занимават с бизнеса след това. Те вече участват с желание. Единият от синовете е завършил "Етерични масла". Той се занимава в областта на парфюмерията.

И най-трудното в бизнеса е реализацията на продукцията?

Да, реализацията е трудна. Вече има много фирми, конкуренти. Но мисля, че когато човек държи на качеството и когато не се прави всичко в големия казан, за да се печели, а се държи да е чисто и качествено, и клиента го оценява.

Алоето на Клеопатра и прополисът - в основата на лечебни кремовеДокладвай за нередност в статията
Добави коментар

Fatal error: require_once(): Failed opening required '/var/www/sever.bg/releases/2//Cornerstone/Cache/Item.php' (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /var/www/sever.bg/releases/2/vendor/novinite/lib/Shared/SessionManager/Memcached.php on line 57