Вход | Регистрация

Кои са лицата на "Таралеж"? - Дамян Бумбалов

Кои са лицата на "Таралеж"? - Дамян Бумбалов
Дамян Бумбалов е завършил Факултета по изобразителни изкуства във ВТУ "Св. св. Кирил и Методий". След дипломирането си работи в няколко фирми за интериорен дизайн. В момента е част от творческия проект "Идействеие" и управител на галерия "Таралеж" на Самоводската чаршия във Велико Търново.

В три последователни дни ви представихме женския компонент на екипа, ръководещ като по часовников механизъм, клуб за културни инициативи "Таралеж". 

След Ивелина Русева, Адриана Иванова и Лиляна Георгиева, днес ще ви срещнем и с мъжа в колектива...

Ти си?

Дамян.

Занимаваш се със?

Занимавам се с изкуство, с картини, скулптура и жени.

Обичаш?

Обичам да правя каквото си искам. Аз съм свободен. Много ме е яд, да ме карат да правя нещо, което не искам. Но го правя. Защото съм добър към хората.

Не ти се нрави?

Не ми се нрави, когато някой се прави на лицемер. Не ми се нравят неискрените хора.

За какво не ти достига времето?

По-миналата година не ми стигаше времето. Миналата ми стигаше. Тази година мисля да ми стига все повече за това, което не ми стига.

Каква бе изминалата година за "Таралеж" през твоите очи?

Втората година стана баш година. Това, че ме е нямало на някои от събитията, означава, че са станали по-хубави нещата. Но не означава, че наистина ме е нямало. Това, което трябваше да направя, аз съм го направил.

Най-хубавото събитие през изминалата година за теб бе?

Фестивалът "Тетрис" много добре стана, не е като да не стана. Дойдоха много хора - международни, междуградски, междуселски.

Какво не се случи?

Не се случи комерсиализиране на галерията. Мислехме да започнем да рисуваме пейзажи, Царевец и "Звук и светлина", за да изкараме 18 лева и 36 стотинки, за да си платим 30% от наема с тези пари. Но не го направихме. Предстои голяма комерсиалиализация на галерията. Толкова голяма, че да изкараме вместо 18 - 22 лева.

Опиши всеки един от екипа в организационния процес на "Таралеж".

Те са страшни. Те са жени.

Ивка е гений. Бръмчи навсякъде и е страшно компетентна относно съвременни автори.

Ани е супер администратор. Като дойде и ти каже "ей тъй - тъй ще е" и край.

Лили е най-хубавият и мил човек. Тя приспива хора и им обяснява как трябва да си направят събитието без пари. И те идват. И как да не дойдат, щом ги е поканила Лили.

Очакванията ти за тази година?

"Таралеж" вече е име. Моите очаквания нямат никакво значение, по-важни са очакванията на хората, които ще дойдат да видят какво се случва.<< Sever.bg във Facebook >>Докладвай за нередност в статията
Добави коментар

Fatal error: require_once(): Failed opening required '/var/www/sever.bg/releases/2//Cornerstone/Cache/Item.php' (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /var/www/sever.bg/releases/2/vendor/novinite/lib/Shared/SessionManager/Memcached.php on line 57