Вход | Регистрация

Кои са лицата на "Таралеж"? - Лиляна Георгиева

Кои са лицата на "Таралеж"? - Лиляна Георгиева

Продължаваме да ви срещаме с лицата, които стоят зад клуб за културни инициативи "Таралеж". След Ивелина Русева и Адриана Иванова идва ред на ...

Ти си?

Аз съм Лили от сдружение "Идействие".

Занимаваш се с?

Занимавам се с клуб "Таралеж", който отнема по-голямата част от времето ми. Социалният ми живот главно е свързан с дейностите на сдружението. На този етап няма нещо по-различно.

Обичаш?

Обичам Коста.

Така се случи и съм много благодарна за което, че приятелите ми са хората, с които работя и виждам всеки ден. Работата ми е приятелство. Тя е животът ми. Правя това, което искам да правя. Страхотно е да прекарваш ежедневието си с хората, които обичаш, на които държиш, с които имаш еднакви разбирания за нещата.

Не ти се нрави?

Обикновено представата на хората за художниците е, че са свободни хора, веселяци... Но за съжаление не е така. Всички хора са еднакви, без значение с какво се занимават. Завистта и самоизтъкването са навсякъде. Когато бях малка си мислех, че хората не се карат, че се карат само децата. Мислех си, че има завист и нехаресване само когато си малък. Пораснеш ли веднъж тези неща изчезват, защото вече си умен. Обаче не е така, когато пораснеш става още по-лошо.

За какво не ти достига времето?

За съжаление много рядко ми остава време за лично творчество.

Каква бе изминалата година за "Таралеж" през твоите очи?

Бяхме по-осъзнати и по-добре насочени в това какво искаме да правим, бяхме по-сигурни. Първата година напипвахме почвата, а втората година наистина знаехме какво искаме. Надявам се, че през третата година още по-успешно ще си поставяме целите и ще съумяваме да ги реализираме.

Най-хубавото събитие през изминалата година за теб бе?

Това, което най-много ми хареса е, че съумяхме да направим нещо, което ни беше много присърце, а именно фестивала за съвременни форми на изкуство "Тетрис". Това е, което лично на мен ми липсваше през първата година - да запознаем търновци със съвременно изкуство. Тъй като все още не е добре познато и не се възприема много добре. Много хора, които никога досега не бях виждала в "Таралеж", присъстваха на всички събития от фестивала, харесаха ни и започнаха да ни посещават редовно. Беше добре прието съвременното изкуство в града.

Щастлива съм, че се запознахме с Ясен Григоров. Той е страхотен човек. След една среща с нас започна да търси начини да ни помага и съдейства.

Най-лошото?

Мога да кажа, че имаше едно събитие за тези две години на "Таралеж", което беше много разочароващо за мен, но няма да кажа кое е.

Какво не се случи?

Няма събитие, което да сме планирали, а то не се е случило. Дори, когато дойде някой артист при нас и каже, че иска да реализира нещо свое, ние винаги намираме начин.

Опиши всеки един от екипа в организационния процес на "Таралеж".

В самото начало си говорехме, че всеки трябва да има определена длъжност, всеки да отговаря за определено нещо. Няма как да стане - всички правим всичко.

Единствено Дамян мога да го отделя по някакъв начин. Ние, момичетата, сме по-плахи в преговорите с хората и лесно правим компромиси. Докато Дамян е по-уверен и не би направил лесно компромис в изискванията си. Благодарение на това сме печелили много неща, важни за клуба.

Ивка е човекът, който има смелостта да ни представя - открива изложби, дава интервюта за медиите. В това тя се справя най-добре, най-добре намира думите, говори най-смислено, най-правилно и най- на място. Докота ние сме по-притеснителни.

Ани е човекът, който потушава конфликтите, независимо на коя страна е.

Очакванията ти за тази година?

Имаме много нови идеи, които ще изискват повече усилия, време и хора. Надявам се, че ще съумеем да разширим екипа, което ще е малко трудно, не само заради финансите. Важно е дали ще си паснем с кандидатите, дали споделят интересите и вижданията ни, дали са сериозни.<< Sever.bg във Facebook >>Докладвай за нередност в статията
Добави коментар