Вход | Регистрация

Любими приказни герои гостуват на великотърновска сцена в пролетните съботи

Театър ВЕСЕЛ посреща куклениците от Габрово, Търговище и Русе

Любими приказни герои гостуват на великотърновска сцена в пролетните съботи
Театър ВЕСЕЛ

Любими приказни герои ще гостуват на сцената на Театър ВЕСЕЛ във великотърновското читалище "Искра". Театрите от Габрово, Търговище и Русе ще представят популярните си спектакли "Палечка", "Снежанка и седемте джуджета ", "Пинокио" и "Пепеляшка" през април и май.

В съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ на 16 април от 11.00 часа ще гостува "Палечка" – спектакъл на Държавния куклен театър от Габрово, създаден по едноименната приказка на Ханс Кристиан Андерсен. Сред листата на цветето е родено най-нежното и крехко създание от приказния свят. В спектакъла се срещат доброто и злото, красивото и грозното, смешното и тъжното, реалното и недостижимото. Създаден и издържан в стила на времето на автора, спектакълът е уникално пътешествие в света на реалното и вълшебното, което го прави привлекателен за зрители от всички възрасти.

Любими приказни герои гостуват на великотърновска сцена в пролетните съботиТеатър ВЕСЕЛ

На 23 април от 11.00 часа пристигат приказни герои от света на Братя Грим. Популярната приказка "Снежанка и седемте джуджета" ще бъде разказана от куклениците от театъра в Търговище. Колко е трудно да си огледало! Защото огледалата просто не могат да лъжат, а отразяват нещата такива, каквито са. Класическата приказка е разказана от Вълшебното огледало. То вижда и знае всичко... Хората винаги са се вълнували от Красотата. Тя е необяснима, загадъчна... Толкова много значения на думата Красота могат да се открият в старата класическа приказка, еднакво интригуваща и малките, и големите...

Любими приказни герои гостуват на великотърновска сцена в пролетните съботиТеатър ВЕСЕЛ

На 7 май от 11.00 часа търновската публика ще посрещне Кукления театър от Габрово. Те ще поставят най-новата си постановка "Пинокио". Спектакълът отправя послания, без да звучи дидактично. Със средствата на кукления театър сериозната история е представена по любопитен и забавен начин. 

На 28 май от 11.00 часа Държавен куклен театър – Русе гостува с обичания спектакъл "Пепеляшка”. Вечната приказка за красотата, добротата и любовта е разказана чрез историята за бедното сираче, успяло да надживее злобата на своята мащеха и доведената си сестра... Малките зрители, активни участници в действието, помагат на Пепеляшка да събере зрънцата, завеждат я в двореца и се превръщат в гости на бала...

Любими приказни герои гостуват на великотърновска сцена в пролетните съботиТеатър ВЕСЕЛ

Проектът за съботните спектакли за семейна публика на Куклен театър ВЕСЕЛ се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново.

<< Sever.bg във Facebook >>Докладвай за нередност в статията
Добави коментар