Вход | Регистрация

Нощ на музеите в старата столица представя "Музиката през вековете"

Музикални изпълнения на антична китара и рок концерт на 21 май в Лапидариума

Нощ на музеите в старата столица представя "Музиката през вековете"

Европейска Нощ на музеите и галериите ще се проведе във Велико Търново за 12-ти път. Тя се организира на 21 май /събота/ от Регионален исторически музей – В.Търново като част от инициативата на Френския културен институт.

Мотото, под което ще протече събитието, е "Музиката през вековете", а мястото - Лапидариума на Археологическия музей. В случай на лошо време е предвидено да се премести в музей "Възраждане и Учредително събрание".

Музикалното пътешествие през вековете започва в 19,00 ч. с изпълнение на антична китара от д-р Елена Стойнова. Музикалният инструмент, звучал в древността на територията на Балканите, Егея и Мала Азия, е изработен по рисунки върху антични съдове.  

Павликенската рок група "Noise" ще изнесе класически рок концерт в 21 ч., а в 22,30 ч. Ще звучи хард рок в изпълнение на великотърновците от "Final Flame".

В унисон с хубавата музика посетителите ще имат възможност да дегустират вино от изба "Гулбанис вайн" от Горски Горен Тръмбеш, която е партньор на Регионалния исторически музей.

В Нощта на музеите могат да бъдат посетени безплатно Археологическия музей и Мултимедийния посетителски център "Царевград Търнов" за времето от 19,00 ч. на 21 май до 1,30 след полунощ на 22 май.
     

<< Sever.bg във Facebook >>Докладвай за нередност в статията
Добави коментар