Вход | Регистрация

Нов футболист привлече "Етър"

Нов футболист привлече "Етър"
ФК "Етър"

Нов играч привлече великотърновският ФК "Етър". Това е Яшар Такак, роден на 4 март 1982 г. в Ден Бош, Холандия. Футболистът е от турско-арменски произход. Висок е 171 см и тежи 73 кг. Има изиграни над сто мача в елитната група.

Трансферът с Яшар бе светкавичен след като той пристигна във В. Търново и веднага парафира договор до края на първенството с опция за продължаване.

Холанският играч е продукт е на елитния ПСВ "Айндховен", откъдето по-късно е преостъпен на "Цвьоле" (2003-04), на "Валвийк (2004-05) и НЕК (2005-06), а после преминава във "Витес" и "ВВВ-Венло". През миналия сезон е играл във втородивизионния холандски "Камбуур".

Яшар Такак е плеймекър, в холандската "А" група има точно 107 мача, в които е вкарал 15 гола.

"Чувствам се комфортно на всеки пост в средата на терена.  Знам, че "Етър" е на последно място, целта ми е да помогна да вземем точки и да се придвижи по-нагоре в класирането. Искам да усетя и атмосферата в България. По отношение на кондицията си нямам проблеми, тренирал съм на сто процента и се чувствам много добре. След като разговарях със старши треньора Сердар Даят и изпълнителния директор, съм убеден че това ще е полезна стъпка за мен в развитието ми като футболист.", добави опитният холандски полузащитник.

"Познавам го като играч на "Витес", неговият тогавашен треньор ми е много добър приятел. Като холандец той знае моите тактически изисквания, ще направи всичко на терена и е тук, за да ни помогне", коментира и Сердар Даят.

Яшар Такак е играл в Холандия заедно със Сержиньо Грийн и Иван Цветков, от които има впечатления за България.

 

 


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар