Вход | Регистрация

Реконструкция на "Ивайло" ще струва поне 3 млн. лева

Футболното съоръжение в момента е опасно за здравето на зрителите

Реконструкция на "Ивайло" ще струва поне 3 млн. лева
Снимка: Север.бг

Минимум 2 782 704 лева трябва да бъдат инвестирани в стадион "Ивайло", за да стане той годен за ползване и да не е опасен за здравето на феновете, които посещават спортните събития на него. Информацията е на общинският съветник Румен Димитров, който отправи запитване до Министерския съвет за финансова помощ за ремонт на съоръжението.

"За съжаление през последните 20 години Държавата и Общината не са инвестирали никакви средства в съоръжението, което е занемарено и вече в някои отношения опасно. В отчайващо състояние са осветлението на стадиона и лекоатлетическата писта, които са унищожени. От осветлението са останали само голи пилони, при това корозирали, а рефлекторите бяха свалени, тъй като започнаха да падат и застрашиха живота на минувачите. В лошо състояние са и по-голямата част от трибуните. Козирката се е разцепила и отделните и части се разминават, което е изключително опасно за зрителите на трибуната под нея", твърди Димитров.

От държавната администрация са отговорили на съветника и са го запитали, дали Велико Търново има изготвен проект за ремонт на стадион. Оказва се, че такъв няма. Има само план сметка на фирма "Инвестрой" ЕООД, според който са нужни близо 3 млн. лева.

Само за реконструкция на терена на стадион "Ивайло", с монтиране на поливна система, са необходими 973 543 лева. Ремонтът на бетонната козирка излиза 300 151 лв., а този на двете съблекални, ползвани от футболния отбор на още 125 289 лв.

От "Инвестрой" са изчислили, че обновяването на осветлението ще излезе 174 028 лева, а нова автоматизирана поливна система за терена 32 026 лв. Най-мащабната инвестиция е нов изкуствен терен с размери 105 на 68 метра, който заедно с оградата, но без осветление, е калкулиран на 1 177 632 лева.

 


Бъдете в час с новините от вашия регион и най-важното от страната вече и във Фейсбук - тук!



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар