Вход | Регистрация

Трифон Иванов става шеф на футбола в Търново

Трифон Иванов става шеф на футбола в Търново

Легендата от САЩ 94 Трифон Иванов ще бъде новият председател на Зоналния съвет на БФС във Велико Търново, като той ще смени на поста дългогодишния управител Георги Велинов.

По информация на Дарик, в края на миналата седмица Туньо е бил представен официално на съвещание на областните и зонални председатели на футболната централа в Равда.

Георги Велинов ръководеше местния футбол цели 18 години, като сега нито е отрекъл, нито потвърдил новината с аргумента, че тя трябва да бъде съобщена официално от президента на БФС Борислав Михайлов.

Трифон Иванов е роден на 27 юли 1965 г. Юноша е на "Етър”, в който отбор стартира професионалната си кариера. По- късно играе за ЦСКА, "Бетис” /Севиля/, "Ксамакс” /Ньошател/, както и за австрийските "Рапид”, "Аустрия”, "Фаворитнер” и ФАК "Аванти Интернешънъл”.

Футболист № 1 на България за 1996 г. Шампион на страната през 1989, 1990 и 1992 с ЦСКА. Носител на купата на през 1989 и 1993 с ЦСКА.

Първенец на Австрия през 1996 с "Рапид”, вицешампион през 1997, бронзов медалист в Швейцария с "Ксамакс” през 1995 г. Финалист за КНК през 1996 г. с "Рапид”.

Играе за националния отбор на България от 1988 до 1998 г. /77 мача и 6 гола/, четвърти на Световното първенство по футбол в САЩ през 1994. С първия тим участва на Европейското първенство по футбол в Англия през 1996, с негов гол във вратата на Русия България се класира за Първенството на планетата във Франция през 1998.

Бил е капитан на националния тим, малцина знаят, че е искан от "Барселона”, но ръководството на "Бетис” отказва да го пусне. до момента Трифон Иванов работеше като координатор на БФС в Зоналния съвет във В. Търново.

Не спирайте да ни следите и във Фейсбук, ако искате да научите най-интересното от региона и страната - www.facebook.com/sever.bgДокладвай за нередност в статията
Добави коментар

Fatal error: require_once(): Failed opening required '/var/www/sever.bg/releases/2//Cornerstone/Cache/Item.php' (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /var/www/sever.bg/releases/2/vendor/novinite/lib/Shared/SessionManager/Memcached.php on line 57