Вход | Регистрация

65 деца участваха в състезанието "Висяща спортна площадка"

То се проведе в рамките на проект „Русенци спортуват сред природата – във въздуха, на скалите, по реката“

65 деца участваха в състезанието "Висяща спортна площадка"

65 деца се включиха във второто състезание "Висяща спортна площадка" в Русе, информират от Общината. То беше организирано от Туристическо дружество "Приста" в Парка на младежта като част от проект "Русенци спортуват сред природата – във въздуха, на скалите, по реката", реализиран по Програма "Русе – Европейски град на спорта 2016".

В надпреварата участваха деца от 5 до 15 години. Състезанието включваше преодоляване на различни препятствия: преминаване по въжен мост и въжен тролей, ходене по лента слаклайн, изкачване на алпийска стълбичка с височина 5 метра. За правилното и безопасно преминаване през съоръженията следяха инструктори, съдии и доброволци - пещерняци и алпинисти от ТД "Приста" и медицинско лице.

Победителите бяха наградени с ваучери за спортни и туристически стоки.  Събитието стана възможно с финансовата подкрепа на Общинска фондация "Русе – град на свободния дух".

В рамките на проекта ще се проведат още 2 състезания: третото издание на "Висяща спортна площадка" през месец септември на хижа "Минзухар", в Образцов чифлик и състезание за скоростно изкачване по въже със съоръжения - през октомври на хижа "Алпинист", с. Басарбово.

Класиране момичета:

1. Елица Цанева          -    6 г.
2. Ния Николова          -    11 г.
3. Богдана Тодорова    -    11 г.

Класиране момчета:

1. Божидар Искренов   -  10 г.
2. Андрей Попдонев     -  11 г.
3. Владин Симеонов     -    6 г.Докладвай за нередност в статията
Добави коментар