Вход | Регистрация

Близо 300 души участваха в поход до Ксилифор

Близо 300 души участваха в поход до Ксилифор

В първия етап на кампанията "Движи се и победи” се включиха 272 души, сред които и 9 семейства.

По пътеките до местност Ксилифор преминаха деца, ученици и педагози от пет училища във Велико Търново - ОУ "Христо Ботев", ОУ "Бачо Киро ”, ОУ "Димитър Благоев ”, С ОУ "Емилиян Станев ”, СОУ "Вела Благоева ” и Дом за деца "Пеньо и Мария Великови".

Най-малкият регистриран участник, преминал първия маршрут в кампанията бе Кристияна Кирчева на 4 години, а най-възрастният е 80-годишната Росица Петрова от Велико Търново.

На сцената в парк Ксилифор беше организирана фотоизложба на тема "За чиста околна среда”, реализирана на базата на проведен ученически конкурс в рамките на общинската програма "Здрави деца в здрави семейства” през месец май 2014.

Всички участници в спортно-туристическия празник участваха в томбола, като късметлиите получиха приятни изненади и малки награди.

Вторият маршрут на кампанията "Движи се и победи" ще се проведе на 11 октомври (събота). Организираният поход е от Велико Търново по Буковската екопътека до язовир Бижев дол. 

За участниците, които не познават маршрута е осигурен водач с начален час на тръгване – 9.00 часа. Началният пункт е в квартал "Чолаковци". Тръгва се от автобусната спирка по червена маркировка, през моста над река Янтра. Минава се покрай сградата на "Карат електроникс” АД, по асфалтовия път за стрелбището.

Регистрацията на преминалите маршрута е в района на язовира - до 14.00 часа.

Участниците в туристическите маршрути имат шанс да спечелят голямата награда на кампанията – велосипед. Останалите 10 награди ще бъдат туристически принадлежности.

"Движи се и победи” 2014 ще се проведе за 14-та поредна година. Това ще е 26-та кампания. Нейни организатори са РЗИ - Велико Търново, Община Велико Търново, Младежкият дом и ТД "Трапезица 1902”.

<< Sever.bg във Facebook >>Докладвай за нередност в статията
Добави коментар

Fatal error: require_once(): Failed opening required '/var/www/sever.bg/releases/2//Cornerstone/Cache/Item.php' (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /var/www/sever.bg/releases/2/vendor/novinite/lib/Shared/SessionManager/Memcached.php on line 57