Вход | Регистрация

Б. Ботев: "България няма стратегия за туризма"

Б. Ботев: "България няма стратегия за туризма"
МИЕ

България е единствената страна, която няма собствена стратегия за развитие на туризма, заяви във Велико Търново зам.-министърът на икономиката и енергетиката Бранимир Ботев. Той участва в дискусия на тема "Образът на българския туризъм по света. Туризмът като медия", която се проведе в рамките на Деветата световна среща на българските медии, организирана от БТА.

"Досегашната стратегия за сектора е била до 2013 г. Как да знаем колко средства да поискаме за следващите години, като нямаме план. Трябва и да се разбере, че парите, които се дават за реклама на туризма, не са поредното разходно перо в бюджета, а инвестиция. Не може тази индустрия да е най-печеливша и да получава трохи от трапезата", посочи Ботев.

Той поиска от журналистите от българските медии в чужбина идеи как България да се рекламира в държавите по света като се използват възможностите на оперативните програми. И се ангажира да организира среща с тях по този  въпрос.

Бранимир Ботев открои три големи продукта, с които България разполага - море, планини и минерални извори и допълни, че почти всяко нещо в България може да бъде туризъм - вино, лов, култура, голф, екотуризъм. "Въпросът е как ще го продадем така, че да предизвикваме и любов у туристите, така че да се върнат пак", посочи зам.-министърът.

Наред с потенциала на българския туризъм, беше обсъдено и популяризирането му.

<< Sever.bg във Facebook >>Източник: БТА
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар

Fatal error: require_once(): Failed opening required '/var/www/sever.bg/releases/2//Cornerstone/Cache/Item.php' (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /var/www/sever.bg/releases/2/vendor/novinite/lib/Shared/SessionManager/Memcached.php on line 57