Вход | Регистрация

Велико Търново е най-гостоприемният град у нас

Велико Търново е най-гостоприемният град у нас
Снимка: Север.бг

Проучване на международната търсачка за хотели trivago.bg, базирана в Дюселдорф, определи Велико Търново като най-предпочитано место за настаняване в България според международните и българските гости.

Най-гостоприемната област в страната е Велико Търново, като средната потребителска оценка на всички изследвани места за настаняване в областта е 83 от 100 точки. Според рейтинговия индекс, най-високо оцененият обект в региона е Хостел Мостел с оценка над средната за областта от 91 точки.

 В началото на тази година великотърновският хостел беше обявен за най-добрия в България и от световния сайт за този тип настаняване hostelworld, като и тогава потребителите оцениха съотношението между качеството и цената, приветливостта на персонала, атмосферата, разнообразието от услуги.

Едва 12 области на България успяват да попаднат в класацията, защото изпълняват условието да разполагат с поне 100 хотела, събрали най-малко 1000 потребителски оценки в мрежата. Освен Велико Търново, Габрово и Пазарджик, това са Ловеч, Благоевград, София, Пловдив, Смолян, София - област, Бургас, Варна и Добрич. Сред включените области в проучването на последно място в класацията се нарежда Добрич със средна оценка 78 от 100.

Потребителските оценки се изчисляват на базата на алгоритъм, който анализира над 140 млн. мнения и оценки в интернет от почти 30 портала. Индексът се обновява всекидневно за всеки хотел, като така предоставя актуални, надеждни и изчерпателни резултати. Той е формиран на базата на споделените в световната мрежа, мнения и впечатления на туристи, както от страната, така и от цял свят.

<< Sever.bg във Facebook >>Докладвай за нередност в статията
Добави коментар