Вход | Регистрация

Да тръгнем "По стъпките на българската държавност" на 22 септември

Безплатен пешеходен тур организират във В. Търново

Безплатен пешеходен тур по повод отбелязването на Независимостта и 830 години от въстанието на Асеневци организира РИМ-В. Търново. "По стъпките на българската държавност" ще се състои на 22 септември, включвайки в маршрута си ключови места в старата столица.

По време на обиколката ще се провежда и туристическа беседа. Желаещите да се присъединят към тура ще посетят исторически места, свързани с въстанието на болярите Петър и Асен и обявяването на Независимостта в квартал "Асенов" и на крепостта Царевец.

Началото е в 14,00 часа при църквата "Св. Димитър Солунски". Желаещите могат да се включат в пешеходния тур на всеки етап. На място ще бъдат сформирани групи, които ще се движат по маршрута с екскурзоводи.

След обиколката могат да бъдат посетени безплатно музеите "Нова и най-нова история” и музей "Затвор”, като последния час на влизане е 17,00 часа.

По повод 107-мата годишнина от Независимостта на 22 септември отворени за безплатни посещения през целия ден ще са църквата "Св. 40 мъченици", Архитектурно-музеен резерват "Царевец" и музей "Нова и най-нова история".

Пешеходен тур 14,00 – 17,00 ч.

14,00 ч. - Църквата "Св. Димитър Солунски”

14,30 ч. – Църква "Св. 40 мъченици”

15,00 ч. -  Църква "Св.св. Петър и Павел”

15,30 - 16,00 ч.  –  През Малката порта към Паметника-пирамида на АМР "Царевец".

<< Sever.bg във Facebook >>Докладвай за нередност в статията
Добави коментар

Fatal error: require_once(): Failed opening required '/var/www/sever.bg/releases/2//Cornerstone/Cache/Item.php' (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /var/www/sever.bg/releases/2/vendor/novinite/lib/Shared/SessionManager/Memcached.php on line 57