Вход | Регистрация

Над 80 изложители идват за "Културен туризъм"

Домакин на международен форум за единайсти пореден път е Велико Търново

Над 80 изложители идват за "Културен туризъм"
Снимка: Север.бг

Велико Търново ще бъде за пореден път домакин на XI-то издание на Международното изложение "Културен туризъм”.

Форумът от 10 до 13 април се организира от Общинска агенция по туризъм "Царевград Търнов” и Общината, съвместно с Асоциацията на българските туроператори и туристически агенции, Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация и Министерство на икономиката и енергетиката.

Тази година във форума ще се включат над 80 изложители. Те ще предложат най-новите туристически продукти, атракции и дестинации.

Тази година 65 общини с проекти през последните 2 години, финансирани от ОП "Регионално развитие” ще демонстрират резултатите от своето изпълнение. На борсата ще се представят туроепаротори и турагенти, побратимени на В. Търново градове и посолствата на ЮАР, Полша, Индия, Индонезия, Аржентина, Унгария и тези на Бразилия и Египет, които за първи път ще се включат в МИ "Културен туризъм".

В дните на изложението Велико Търново ще бъде домакин на Филмовия фестивал за туристически продукции "На източния бряг на Европа” и на Националния конкурс Read аnd Travel ("Чети и пътувай”) за специализирани печатни и он-лайн издания на туристическа тематика. От 10 до 12 април в Изложбени зали "Рафаел Михайлов" ще има от презентации, дискусии, кръгли маси на НБУ и "Царевград Търнов” на тема "Културен туризъм и местно развитие - между проектите, печалбата и разочарованието”, на МИЕ за интерпретирането на културното и природно наследство на България и др.

Борсата "Културен туризъм" стартира още на 9 април в 18,00 ч. с изложба на открито в центъра на Велико Търново и в Художествена галерия "Борис Денев" на независимия социален проект Like. Bulgaria. Един час по-късно, в 19,00, ще бъде даден и официален старт на изложението с концерт пред Художествена галерия "Борис Денев" на "Василев, Благоев Бенд – Стара Загора" и приятели със солисти Милица Гладнишка (вокал), Венцислав Благоев (тромпет и флигорна), Цветомир Цанков (вокал) и Теодор Петков (роял).

В борсата по атрактивен начин ще се включат и местни ресторанти, които в дните от 9 до 13 април ще предлагат средновековна търновска кухня по адаптирани автентични рецепти. Финал на "Културен туризъм 2014" ще е Римски ден в Никополис ад Иструм на 13 април с много възстановки, атракции и пикник на открито.

<< Sever.bg във Facebook >>Докладвай за нередност в статията
Добави коментар