Вход | Регистрация

Печеливша формула за туризъм представиха в Търново

По-добро информационно обслужване и създаване на национална мрежа – гаранция за добро обслужване на туристите, смятат експерти по проект

"Към днешна дата в България съществуват 91 работещи туристически информационни центъра. По-голямата част от тях са общинска собственост и само 15% са частни. Трябва да се въведат единни стандарти за собствеността и функциите на тези бюра за информация”.

Това коментира днес във Велико Търново преподавателят от Техническия университет във Варна Стоян Маринов, цитиран от Агенция "Фокус". Той бе в старата столица във връзка с представянето на проекта "Създаване на мрежа от туристически информационни центрова, функционираща въз основа на единни стандарти”

Според Маринов най-важната задача на проекта е създаването на вътрешна връзка между центровете в страната. По този начин ще се подобрят както функционирането им, така и обслужването на клиенти. По думите му това е добра практика в чужбина, която ние трябва да следваме.

Основните цели на проекта са подобряването на информационното обслужване на туристите в България и създаването на национална мрежа от туристически информационни центрове у нас.

Стойността на проекта е 637 020 лв., а негов бенефициент е Министерство на икономиката и енергетиката.

<< Sever.bg във Facebook >>Докладвай за нередност в статията
Добави коментар

Fatal error: require_once(): Failed opening required '/var/www/sever.bg/releases/2//Cornerstone/Cache/Item.php' (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /var/www/sever.bg/releases/2/vendor/novinite/lib/Shared/SessionManager/Memcached.php on line 57