Вход | Регистрация

Трансграничен коридор кани туристи в Търновско

Трансграничен коридор кани туристи в Търновско
Снимка: Север.бг

Шест културно-исторически обекта от Великотърновска община влизат в зоната на трансграничен коридор.

Те са определени по пилотен проект "Концепция за пространствено планиране в зоната на транспортен коридор 9 и прилежащия хинтерланд на Община Велико Търново” на стойност 367 000 евро.

Това са туристическите обекти - Никополис ад Иструм, Преображенският манастир, ансамбълът Царевец – Трапезица, църквата "Св. 40 мъченици” и курортният комплекс Вонеща вода.

Концепцията е част от мегапроекта "Обща стратегия за устойчиво териториално развитие на трансграничния регион Румъния – България”. С бюджет от близо 4 млн. евро програмата се реализира от 2012 г. с финансовата подкрепа на Европейския фонд за регионално развитие и правителствата на Румъния и България. 12 са партньорите по проекта, като водещ е румънското Министерство на регионалното развитие и публичната администрация.

Шесте търновски туристически обекта вече са включени в общ Регионален бранд на трансграничната територия, който се промотира в двете страни чрез серия от рекламно-информационни продукти, включително девет билборда в българската част.

Целта е осигуряване на последователен и ефективен подход за развитие на двата бряга на река Дунав.


 

<< Sever.bg във Facebook >>Източник: Радио Велико Търново
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар

Fatal error: require_once(): Failed opening required '/var/www/sever.bg/releases/2//Cornerstone/Cache/Item.php' (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /var/www/sever.bg/releases/2/vendor/novinite/lib/Shared/SessionManager/Memcached.php on line 57