Вход | Регистрация

Хотелиерите с 1 млн. лева от нощувки за юни

Хотелиерите с 1 млн. лева от нощувки за юни
Снимка: Север.бг

Хотелиерите от Велико Търново и областта отчитат приход от нощувки за юни в размер на над 1 млн. лева, което е с 1,3% повече от същия период миналата година. Информацията е на Териториалното статистическо бюро.

Другата положителна новина е, че се отчита и ръст на приходите от чужденци с 5%, които компенсират намалелия процент българи.

Любопитно е, че като чиста бройка, нощувките намаляват. За юни са били 27 470, което е с 8% по-малко от юни 2013 година. Средно хората са оставали за по една или две нощувки.

Общо 115 места за настаняване (хотели, хостели, къщи за гости и други) са работили през месеца. На територията на областта се предлагат общо 2482 стаи с 5192 легла.

Като цяло обаче статистиката за общата заетост на легловата база не е добра. От началото на сезона, средно 17,6% от леглата са били заети, като любопитно е, че по-голяма заетост бележат по-скъпите хотели (4 и 5 звезди) - 28,2%.

Присъединете се към Sever.bg във Facebook, за да следите и там всичко, което публикуваме.Докладвай за нередност в статията
Добави коментар

Fatal error: require_once(): Failed opening required '/var/www/sever.bg/releases/2//Cornerstone/Cache/Item.php' (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /var/www/sever.bg/releases/2/vendor/novinite/lib/Shared/SessionManager/Memcached.php on line 57