Вход | Регистрация

Царевец осъмва и затваря с Шишмановата песен

Озвучителна информационна система вече функционира в крепостта

Царевец осъмва и затваря с Шишмановата песен
Снимка: Север.бг

Озвучителна информационна система вече е в услуга на посетителите на Архитектурно-музеен резерват "Царевец" в старата столица, информират от Общинската агенция по туризъм "Царевград Търнов".

Тя предоставя информация на български и английски езици за музейните обекти и експозиции с работното им време, препоръки за безопасност, както и за предстоящите културни събития във Велико Търново. Предстои включването на още няколко езика в системата, след като бъде направен анализ на чуждестранния туристопоток.

Химнът на Велико Търново - Шишмановата песен, вече звучи при всяко отваряне и затваряне на крепостта Царевец.

50 озвучителни тела, монтирании на територията на цялата крепост, съставят информационната система. Тя е резултат от Проект за подобряване на туристическите атракции и свързаната с тях инфраструктура, финансиран от ОП "Регионално развитие”.

Други обекти, които бяха част от този проект, са: площадът пред Царевец, който беше реконструиран; Мултимедийният посетителски център "Царевгад Търнов"; Владишкият мост, който беше ремонтиран. Със средствата по него беше консервирана и експонирана църквата "Св. Иван Рилски” и беше извършено обновяване на покрива и дворното пространство на средновековния храм "Св. св. Петър и Павел”.Докладвай за нередност в статията
Добави коментар