Вход | Регистрация

Най-пеещото семейство в Търново - Тони, Деси и Светльо

Най-пеещото семейство в Търново - Тони, Деси и Светльо
личен архив
Тони Ангелов е родом от Враца. Сега живее със семейството си във Велико Търново. Работи като продавач- консултант в магазин за резервни части за товарни автомобили. На 42 години, има две деца. Завършил е Свищовската стопанска академия "Д. А. Ценов" в специалност "Маркетинг".

Тони Ангелов и неговите две прекрасни деца Светослав на 13 години и Десислава на 7 години станаха известни като най-пеещото семейство от Велико Търново, заради успешното си участието в проекта "Пеещи семейства” в "Шоуто на Слави".

Всеки има твоя талант - бащата Тони пее от малък, Светльо учи пиано в СОУ "Емилиян Станев”- музикална паралелка и пее в Арт Център "Бест Сингърс” при вокалния педагог Петя Кръстева. Деси, която тази година ще бъде първокласничка също пее.

Още от самото начало фамилията се хареса на всички и жури, и публика, стигна до финала, но остана трета в крайното гласуване от зрители.

Решихме да ви запознаем с Тони и неговото семейство!

Кой ги записа за шоуто, защо бащата не е реализирал се музикант и каква е мечтата на цялото семейство?

Г-н Ангелов, пеете толкова хубаво! Защо не станахте певец или музикант?

Така се стекоха обстоятелствата. Но, наистина, от малък се занимавам с музика. Свирех на китара, когато бях III и IV клас. В V клас свирех на пиано. Но пея от 6-7 годишен. В детската градина съм имал изяви. Всъщност, в рода ми всички пеят - баби, дядовци, майка ми, баща ми, макар че и те не са професионалисти. Нося си го генетично. Самоук съм. Нямам професионално образование. Но си спомням, че у дома много се пееше, особено с компании.

С такъв талант не се ли поблазнихте да се включите в някоя училищна банда?

О, да. Докато учих в Механотехникума във Враца си направихме. Бяхме две момчета и четири момичета. Пяхме песни на "Бийтълс". Това се случваше след промените /след 1989 г. - б.а./, знаехме английски и лесно учихме песните. Дори си имахме име на групата - "The bees". Аз бях в ролята на Пол Макартни, а другото момче беше същински Джон Ленън, защото много му прилягаха очилата.

Правихме концерти в училище, в Младежки дом. Беше много хубаво и весело. Интересното беше, че едното момиче свиреше на флейта, другото на пиано. Всичко беше на много високо ниво.

Може би само в студентските години не бях така "професионално" активен, а само по купони сме пели. Не минаваше веселба без китара и песни. Едва към края на учението ми имах самостоятелни изяви като певец. Ходил съм на сватби, не е било нещо сериозно. Така че не съм я забравял никога музиката.

Най-пеещото семейство в Търново - Тони, Деси и Светльоличен архив

Най-хубавите Ви години?

Най-хубавите ми години са студентските години и най-вече когато се родиха децата.

Вие сте от Враца, местите се после в Козлодуй, учите в Свищов, живеете във Велико Търново! Как Ви се получи така?

След като живяхме във Враца, моите родители си намериха работа в Козлодуй и се преместихме там. Учих в Свищов, да. В Търново съм, защото съпругата ми е оттук. С нея се запознахме много интересно, помня. Беше на първия ден преди следването. Видях е в една дискотека. Веднага си казах - "Това е човекът за мен". Такава странна мисъл ми мина през ума, но си беше така.

Дори си помислих и че това ще е майката на моите деца. Поканих я на танц тогава. Опитах се да я целуна. Каза ми, че съм бил нахален. А по принцип не съм такъв човек, но ми дойде като импулс. Така продължиха срещите ни, които прерастнаха във връзка, останахме заедно и вече с деца.

Вярвате ли в прераждания? Така го обясняват специалистите - силна връзка, сякаш и преди си бил с този човек!

Вярвам. Мисля, че го имаше това. Съпругата ми не го е помислила така като мен, но беше много силно чувството.

Музикант къща храни ли?

Такъв тип кръчмарски музикант, не храни. Ако имаш име и си гастролиращ - да. Аз съм пял известно време по ресторанти из Търново - евъргрийни, руски песни, песни на "Ку-ку бенд", рядко поп-фолк.

Явно са ви любимци от бенда, още преди да ги познавате официално! Как попаднахте в проекта на шоуто?

Аз записах семейството. Преди това синът ми участва в друг формат, но така и не му се обадиха. Но като се появи новото предизвикателство за проекта изпратих заявка. Обадиха ни се да отидем на кастинг, който бе в продължение на три дни. Ние се явихме на втория ден. Бяхме 45 семейства!

Впечатлихме жури при първото си представяне ”Заедно” на Графа, Любо, и Орлин Павлов и "Море пиле” на "Ку-ку" бенд. Особено доволен остана Слави Трифонов и от Светослав, и от Деси, от тяхната музикалност и присъствие. На следващ кръг сме пели песента "Две следи" на "Щурците", в кавър версията на Д2. За финала изпълнихме песента "Раждане" от репертоара на "Ку-Ку Бенд", а на самия финал песен на Васко кръпката - "Нека има светлина".

Евгени Димитров - Маестрото ни попита на кастинга - "Нещо друго да изпълните?". Аз му казах, че сме нямали време, но децата могат да изпеят по една песен. Тогава той каза - "Това е което търсим. Изцяло отговаряте на нашите формат. Пак ще се видим с вас". На кастинга бяхме на 12 април, обадиха ни се чак на 1 май. Притеснявахме се, защото ни одобриха, а не се обаждат. Така започнаха различните етапи от конкурса.

На първия кръг само Филип Станев ни каза "не". След това на всички други кръгове и тримата от журито - Евгени Димитров, Слави Трифонов и Филип ни казваха "да". И стигнахме до финала, където бяхме в конкуренция с 10 семейства. Класирахме се на трето място, това бе решила публиката чрез гласуване. Искаше ни се да сме първи, но ...

Всеки път като ходихме до София за различните кръгове на конкурса се разпявахме. Може би бяхме единственото семейство, което правеше това. За това време от шоуто сме ходили дори да репетираме при вокалния педагог на децата Петя Кръстева.

И двете ми деца вече имат опит на сцената от различни предавания, както и са лауреати на наши, и международни конкурси. Не се притесниха при никое по-нататъшно участие в конкурса. Винаги се обличахме в нови тоалети, за да изглеждаме добре на сцената.

Най-пеещото семейство в Търново - Тони, Деси и Светльоличен архив

Емоцията от шоуто и участието също е важна и силна? Приятелите ви се радват?

Да, не е малко и това, което постигнахме. Шоуто ни донесе толкова много емоции и страхотно усещане. Бях истински щастлив, пълно щастие изживях, да съм с децата на сцената и да пеем. Пожелавам го на всеки. Всички в екипа са истински професионалисти. Обичат си работата и всеки знае какво прави. Запознахме с музикантите от "Ку-ку бенд". Мисля си, че ни харесаха. Приятелите ни се радваха много и съжаляваха, че не сме победили.

Първият печели уикенд до Дисниленд в Париж, Франция? Не си ли пожелахте тайно да сте вие първите. Най би ви подхождало да бяхте спечелили вие като семейство тази награда, заради децата?

Да, щеше да бъде идеален подарък за децата. Но, сега сме им обещали да събираме пари и ние с майка им да ги заведем там. Ще ни помогнат със средства и роднини. Деси беше много разочарована, че не станахме първи. Изказва си емоциите веднага. След като обявиха победителя не се разплака, но после го направи.

На какво ги учите винаги? Това шоу е голяма стъпка в развитието им. Надявам са осъзнали, макар че са малки, отговорността на известността и сцената?

Така е, това шоу бе за децата първия сериозен изпит в живота. В него не винаги печелиш, а и не знаеш като губиш какво печелиш. Трудности и неудачи винаги има. Затова ги уча да се справят с трудностите, че дори и да паднеш, трябва да имаш сили да се изправиш. Уча ги и да спазват правилата, защото у нас те не се спазват, особено по пътищата. Както и да бъдат добри хора.

Най-пеещото семейство в Търново - Тони, Деси и Светльоличен архив

Какво ви казват децата, какви искат да бъдат за вбъдеще? Насочвате ли ги към изкуство?

Деси иска да стане дизайнер, художничка, танцьорка и певица. Постоянно рисува, танцува, пее. Аз съм я кръстил "радиото". Винаги, когато сме в колата пее. Записал съм диск с песни на Слави и "Ку-ку бенд" и тя ги знае наизуст.

Баткото иска да се занимава с музика, иска да стане и доктор.

Съпругата ми също им се радва и ги подкрепя. Беше неотлъчно до нас по време на кастинга и кръговете. Сутрин тръгваме за София и вечер се прибираме. Тя бе в публиката и ни стискаше палци.

Всъщност вашият талант, който не сте развивали професионално, сега го виждате проектиран върху децата. Това ви прави навярно много щастлив?

Да, така е. Това е пълно щастие.

Имат ли родители болни амбиции?

Има такива, да. Но ние не сме от тях. Ние сме с реални амбиции. Защото, когато детето има талант какъвто и да е, той трябва да се развива.

Как обича да се забавлява сем. Ангелови?

Като пътуваме. Не се случва често, но когато го правим сме винаги заедно, четиримата. Весело е.

Следете ни и във фейсбук - www.facebook.com/sever.bg

 Докладвай за нередност в статията
Добави коментар