Вход | Регистрация

Възпитаничка на ОУ"Любен Каравелов" с първо място на олимпиадата по история и цивилизации

Ева Тодорова си осигури прием в Националната гимназия за древни езици и култури „Константин Кирил Философ“

Възпитаничка на ОУ"Любен Каравелов" с първо място на олимпиадата по история и цивилизации
Снимка: Bulphoto

Седмокласничката Ева Тодорова от Русе спечели първо място в Националната олимпиада по история и цивилизации, която се проведе тези дни в Созопол.

Възпитаничката на ОУ"Любен Каравелов" се подготвя за състезанието под ръководството на своя учител Деян Стайков. Ева спечели със знанията си журито, преборвайки конкуренцията на още 42-ма участници от цялата страна.

Олимпиадате премина под формата на тест и събеседване, в което Ева представи пред професионалното жури устройството на Римската империя и римския период на своя роден град.

Първото място в националното състезание гарантира приема на седмокласничката в Националната гимназия за древни езици и култури "Константин Кирил Философ".

Ева Тодорова преодоля четири подборни общински кръга на олимпиадите по български език и литература, история и цивилизации, география и икономика и биология и здравно образование. По български език и литература, история и цивилизации и география и икономика тя е класирана за участие в националните кръгове.Докладвай за нередност в статията
Добави коментар