Вход | Регистрация

Данъчни обикалят търговските обекти по двойки

Данъчни обикалят търговските обекти по двойки

От офиса на Национална агенция по приходите (НАП) в Габрово информират, че техни служители са започнали активни контролни действия на търговските обекти.

Патрулите са от по двама инспектори от различни отдели на агенцията и са облечени в разпознаваеми сини жилетки. Екипите обхождат търговските обекти по предварително зададен маршрут.

Контролните действия се извършват в цялата Габровска област. С превантивна цел те раздават уведомителни писма, с които се акцентира върху задължението на търговците за отчитане на всички продажби чрез регистрирано в НАП фискално устройство. Фирмите се уведомяват какви биха били последствията за тях, ако не спазват законовите разпоредби.

Двойките данъчни служители патрулират по две седмици, след което ги сменят техни колеги, а самата кампания е безсрочна. На по-късен етап ще се извършват регулярни проверки и от командировани данъчни инспектори от другите офиси на Териториалната дирекция на НАП-Велико Търново, при които проверяващите ще извършват скрити наблюдения над търговските обекти.

Гражданите могат да сигнализират данъчните патрули, ако не им бъде издадена касова бележка за извършена от тях покупка. В тези случаи данъчните ще извършат незабавна проверка на сигнала. Сигнал може да бъде подаден и на националния телефон на НАП 0700 18 700, както и на електронната поща - infocenter@nra.bg 
източник: dariknews.bg 


Докладвай за нередност в статията
Добави коментар