Вход | Регистрация

Центърът за здравни услуги е първият в страната, даващ съвети по електронен път!

Специално оборудваният микробус на Центъра започва обиколка из селата в общината

Съществуващият Център за услуги и информация на гражданите в сградата на администрацията в Дряново е обновен и с надградени функции, след като въведе нова Единна интегрирана информационна система за управление на община "ИМЕОН”. Чрез нея се предоставят услуги и съвети по електронен път на граждани и бизнеса.

С това Община Дряново е първата в страната, въвела модел за административно обслужване чрез изграждане на информационен център за мобилни услуги, здравни съвети и здравен телемониторинг за гражданите и бизнеса. Проектът дори беше отличен с престижната награда на Българската асоциация по информационни технологии, в категория "Общинска администрация”.

Мобилният център в Дряново за здравни, социални и административни услуги отново обикаля общинските села в улеснение на нуждаещите се жители, съобщават от Общината.

Специално оборудван микробус с преносима медицинска техника за диагностика и контрол на място с екип от специалисти ще посети населените места от територията на общината по график. Сателитна интернет връзка предоставя и видео-конферентна връзка между хората по места и личните им лекари, осъществявайки здравни услуги от разстояние.

Мобилният център е реализиран по проект "Изграждане на информационен център за мобилни услуги и съвети за гражданите и бизнеса в община Дряново” по мярка 321 "Основни  услуги на  населението и икономиката в селските   райони” от Програмата за  развитие на селските райони 2007-2013 г.

В неговите рамки бяха създадени и информационни центрове за мобилни услуги и обслужване на едно гише в селата - Царева ливада, Ганчовец и Гостилица.

<< Sever.bg във Facebook >>Докладвай за нередност в статията
Добави коментар