Вход | Регистрация

Габровската библиотека се сдоби с ценно издание

„Българска история до XII век през погледа на старите автори“ на Николай Колев беше дарена от Ротари клуб-Габрово

Габровската библиотека се сдоби с ценно издание

Ценно дарение получи Регионална библиотека "Априлов – Палаузов" в Габрово от местния клон на Ротари клуб.

Луксозното издание на книгата на Николай Колев "Българска история до XII век през погледа на старите автори" беше връчена на директора на библиотеката Савина Цонева от президента на местния клуб Христофор Илиев.

Книгата е издадена 2015 г. и съдържа множество карти и илюстрации. Авторът Николай Колев, който е роден в Габрово, изследва произхода на българите и българската държава от основаването й до въстанието на Асен и Петър.

 

Николай Иванов Колев е роден на 1.08. 1951 г. в Габрово. Начално и основно образование получава в училищата "Митко Палаузов", "Никола Войновски" и "Йосиф Соколски" в Габрово; средно в Техникума по механоелектротехника в родния град, а висше – във ВМЕИ Габрово, след което продължава в Техническия университет в Дрезден, Германия, където завършва със специално отличие и защитава дисертация в областта на ядрената безопасност. През 1988 г. става доктор на техническите науки в България. Удостоен с Хумболтова стипендия. Работи в Центъра за ядрени изследвания в Карлсруе. От 1992 г. работи във фирма "Сименс". Гост-професор в университета в Кобе, Япония. Има създадени над 30 технически изобретения, публикувани над 300 научни труда. Интереси в областта на историята и историческия роман.

<< Sever.bg във Facebook >>

 Докладвай за нередност в статията
Добави коментар

Fatal error: require_once(): Failed opening required '/var/www/sever.bg/releases/2//Cornerstone/Cache/Item.php' (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /var/www/sever.bg/releases/2/vendor/novinite/lib/Shared/SessionManager/Memcached.php on line 57