Вход | Регистрация

Габровският театър с две постановки в Елена

Габровският театър с две постановки в Елена
Община Елена

Драматичен театър "Рачо Стоянов" - гр. Габрово гостува на еленска сцена с две постановки.

На 26 февруари 2014 г. /сряда/ от 15:30 ч. на сцената на НЧ "Напредък-Елена-1863” най-малките зрители ще имат възможността да гледат "Принцесата, която не искаше да играе" по Астрид Линдгрен.

Малката Лизе-Лота е истинска кралска принцеса. Тя няма с кого да си играе, защото в двореца е обградена само от възрастни. Бледа и болна е и никой не знае лекарството. Тъжно и е и няма никакво желание да празнува Коледа, която ще бъде сива и банална, по протокол.

Габровският театър с две постановки в ЕленаОбщина Елена

Неочаквано зад дворцовата ограда вижда малката Мая с парцалена кукла в ръце. Двете започват увлекателна игра с приготовления за празника. Такива усмихнати, изцапани и щастливи ги намира Кралицата.

Като умна жена тя се досеща какво е излекувало дъщеричката и, подарява на Мая една красива кукла, за да задържи парцалената като подарък за Лизе. Мая и семейството и са поканени на Коледния празник и за първи път принцесата ще бъде истински щастлива – щастие, с което може да ни дари само приятелството.

Билети на касата и в канцеларията на читалище "Напредък". Вход – 3.00 лв.

"Българи от старо време" по Любен Каравелов е втората постановка на Драматичен театър "Рачо Стоянов" - гр. Габрово. На сцената на еленското читалище ще оживеят колоритните герои на Любен Каравелов - Хаджи Генчо, Дядо Любен, Павлин, Лила. Готви се сватба между двата рода, младите се обичат и с огромно нетърпение чакат съдбовното събитие.

Разменят се дарове, празнува се пищен и ритуален годеж. Но завистта и злобата на българина не спят. Клюкарите насъскват двамата старци и те се скарват до смърт. Сватбата е отменена. Ще има ли все пак тази класическа история щастлив край? Ще победят ли злите сили?

Отговорите на 26 февруари 2014 г. /сряда/ от 18:30 ч. на сцената на НЧ "Напредък-Елена-1863”. Цена на билетите - за ученици и пенсионери - 4,00 лв. Основна цена - 5 лв.

<< Sever.bg във Facebook >>Докладвай за нередност в статията
Добави коментар