Вход | Регистрация

Дигитализират габровското културно наследство по проект

Близо 200 хил.евро спечели по проект РИМ-Габрово в партньорство с Регионалната библиотека

Дигитализират габровското културно наследство по проект

199 884 евро ще получи РИМ-Габрово в партньорство с Регионална библиотека "Априлов-Палаузов”. Те са предназначени за осигуряване на свободен и неограничен достъп до книжовното културно наследство, съхранено в местни културни институции.

Това ще стане възможно по проект СЪВРЕМЕННИ ПОДХОДИ ЗА ПРОУЧАВАНЕ, ПРЕДСТАВЯНЕ И ДОСТЪП ДО КНИЖОВНОТО КУЛТУРНО-ИСТОРИЧЕСКО НАСЛЕДСТВО НА ОБЛАСТ ГАБРОВО” по Програма БГ08 "Културно наследство и съвременни изкуства”, финансирана от Европейско икономическо пространство 2009 – 2014 г. за финансиране на проект по мярка 2 – "Документиране на културната история”.

В рамките на 11 месеца, до 30 април 2016 г., в Габрово ще бъдат изградени два дигитални центъра, оборудвани със съвременна техника и софтуер за каталогизиране и конвертиране на обекти с културна стойност в дигитален формат. Ще бъде създадена и дигитална библиотека, представяща в електронен формат културното наследство, съхранено в местни институции – участници в проекта.

<< Sever.bg във Facebook >>Докладвай за нередност в статията
Добави коментар

Fatal error: require_once(): Failed opening required '/var/www/sever.bg/releases/2//Cornerstone/Cache/Item.php' (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /var/www/sever.bg/releases/2/vendor/novinite/lib/Shared/SessionManager/Memcached.php on line 57