Вход | Регистрация

"Сватбата - единство и многообразие" става балкански фестивал!

Традиционният фолклорен фестивал на АЕК"Етър" ще реализира своето балканско издание тази година с финансиране от Община Габрово

Балкански фолклорен фестивал "Сватбата – единство и многообразие” ще се проведе в АЕК "Етър” по повод 155 години Габрово град в рамките на тазгодишната сесия по Програма "Култура" на Община Габрово.

В уникалния фестивал ще има участници от Сърбия, Македония, Гърция и Турция. Той ще бъде логично продължение на провеждания вече седем пъти национален фестивал на сватбената обредност поради големия интерес сред специалисти и публика.

Проектът за развитие на фестивала в балкански е в съответствие с визията за развитие на града в дългосрочен план. Тя включва културни инициативи с международно съдържание, участие, измерение, стойност и публики, които допринасят за културното и икономическо развитие на града и предлага устойчив механизъм за стимулиране развитието на културния и творчески туризъм и културните и творческите индустрии в региона. 

Общата стойност на проекта е 11 660 лева, като съфинансирането по Програма Култура е в размер на 8 940 лева.

 << Sever.bg във Facebook >>Докладвай за нередност в статията
Добави коментар

Fatal error: require_once(): Failed opening required '/var/www/sever.bg/releases/2//Cornerstone/Cache/Item.php' (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /var/www/sever.bg/releases/2/vendor/novinite/lib/Shared/SessionManager/Memcached.php on line 57