Вход | Регистрация

Магове от цял свят се събират в Габрово за "Златна котка"

70 илюзионисти от България и чужбина ще мерят магичните си умения

70 български и световни имена в магичното изкуство се събират в Габрово за четвъртото издание на Магичния фестивал "Магична среща - Златна котка 2015". Той ще се проведе на 28 и 29 март и в него професионалисти и любители на фокусите ще се състезават помежду си за приза "Златна котка". Организатори са Quick Hands Project и Община Габрово.

Специален гост на събитието ще бъде президентът на International Brotherhood of Magicians (Международното илюзионно братство) Шон Фаркуар (Канада), който е и двукратен световен шампион по магично изкуство. Той ще изнесе пред илюзионистите най-новата си лекция, която до сега не е представяна в Европа.

Сред знаменитите гости са още Фриц Алкемаде - холандски магьосник и лектор, носител на редица награди, Пикси и Зека от Сърбия, Лий Алекс от Великобритания, Георги Петков – Бинти, Астор, Дани Мeджикс, MR Jim.

Първият ден на фестивала е затворен за външни посетители. Той е насочен само към професионалистите и посветен на лекции и демонстрации на най-новото в бранша.

Във втория ден можете да се потопите изцяло в илюзионното изкуство в зала "Възраждане", където ще тече представянето на участниците, състезаващи се за приза "Златна котка". Подготвен е базар с магични стоки, а вечерта ще завърши с пищен галаспектакъл от 19 ч., в който публиката ще може да се наслади на представянето на победителите в отделните категории, специалните гости и невероятното лазерно светлинно шоу на Андромега.

Освен статуетката, дело на габровския скулптор Георги Балабанов, победителят ще получи и регистрация за участие в най-големия световен илюзионен фестивал в Блекпул, Англия.

Билети в мрежата на EVENTIM, преди спектакъла - в зала "Възраждане" и в специална шатра на пл. "Възраждане" от 20 март.

<< Sever.bg във Facebook >>Докладвай за нередност в статията
Добави коментар

Fatal error: require_once(): Failed opening required '/var/www/sever.bg/releases/2//Cornerstone/Cache/Item.php' (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /var/www/sever.bg/releases/2/vendor/novinite/lib/Shared/SessionManager/Memcached.php on line 57