Вход | Регистрация

„Песента на камбаните" - музика, която издига духа

„Песента на камбаните" - музика, която издига духа

Новото издание на музикалния диск "Песента на камбаните" е вече  факт. Той отново извървя сложния технологичен и творчески път - от документалния запис на Българското национално радио през прецизното прослушване на всички изпълнения, подбор от специалната комисия на траковете за включване в диска, печат на диска в цвета на афиша и съответния индивидуален запис.

Четиринадесетото издание на фестивала "Празник на духовната музика” организиран от Министерството на културата, Община Габрово, Архиерейското наместничество и Народно читалище "Габрово 2002” се проведе при значителен успех и висока оценка от публика и специалисти.

Това само по себе си усложни подбора на най-качествените изпълнения, които бяха представени в двете концертни вечери. От 45  изпълнения, в това число две меси, в новия диск намериха място 31 произведения от всички участници във фестивала.

С най-много произведения - осем, се представя хорът при Могильовската капела с диригент Сергей Лищенко. От българските хорове с най-много песни е Софийския камерен хор "Проф. Георги Робев" с диригент Нели Трошева.

12 минути, от всичките 80 на диска, са отделени на византийското звучене, чиито изпълнители са проф. Григориус Дараваноглу и Никола Антонов.

Двете меси в  изпълнение на Женския хор при Народно читалище "Габрово 2002” и Смесения хор "Добри Чинтулов” от Сливен в съпровод на Габровския камерен оркестър с диригент Иван Стоянов, звучат в края на диска последователно и са един прекрасен завършек на двете концертни вечери.

източник:dariknews.bgДокладвай за нередност в статията
Добави коментар

Fatal error: require_once(): Failed opening required '/var/www/sever.bg/releases/2//Cornerstone/Cache/Item.php' (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /var/www/sever.bg/releases/2/vendor/novinite/lib/Shared/SessionManager/Memcached.php on line 57