Вход | Регистрация

Автобус с пътници се запали близо до разклона за село Лесичарка

Автобус с пътници се запали близо до разклона за село Лесичарка

Автобус, пътуващ по линията Габрово-Велико Търново се запали тази сутрин в района на село Лесичарка. Зам.-управителят на Общински пътнически транспорт-Габрово, Детелин Цветков, заяви пред Дарик, че няма пострадали, а на пътниците е осигурен транспорт до старата столица.

Автобусът е пътувал по редовна линия Габрово-Велико Търново в 7:30 ч. тази сутрин. След разклона за село Лесичарка шофьорът е забелязал пушек, спрял е, пътниците са слезли и са се отдалечили. Подаден е сигнал на 112. Своевременно, в рамките на 10-15 минути, е изпратен бус, който да превози пътниците до Велико Търново.

По думите на Детелин Цветков, пожарната е пристигнала бързо и е ликвидирала произшествието. Късо съединение е причината за пожара в пътното-превозно средство.

"В 8:50 ч. цялото място беше обезопасено - измито и опесъчено, а автобусът е върнат в базата", каза Цветков пред Дарик. Зам.-управителят декларира, че машината е преминала през необходимия технически преглед, което се прави, по думите му, всеки ден. Автобусът е произведен през 1995 г. и за възрастта си е в добро състояние.

"Извинявам се за неудобството на пътниците, правим всичко възможно, гледаме да реагираме своевременно. Да си пожелаем да няма повече такива инциденти", каза още Цветков.

източник:dariknews.bgДокладвай за нередност в статията
Добави коментар