Вход | Регистрация

Да създадем Стратегия за развитие на средното образование

Да създадем Стратегия за развитие на средното образование

Сегрегацията на Трето основно училище не е станала за една, две или три години, сега трябва да намерим обратно пътя към него

"Разбира се, че една инициатива, свързана със саниране на една сграда, вероятно няма да има смисъл, ако тя вътре не е изпълнена с живот или с действия, които да осмислят и санирането като модел. Аз не скривам проблемите. Мога да си мълча за някои неща, защото е вярно, че един човек не може и не е редно да търси за един кратък период решаване на всички проблеми. Но това, което трябва да правим, е да държим ангажираността на хората, които живеят в този град. И тези, които взимат решения, или тези, които отлагат решения, да бъдат свързани с преодоляване на проблемите от тях".

Това коментира в интервю пред вестник "100 вести" днес Таня Христова, кмет на Габрово. Темата на разговора е предстоящата реконструкция на Трето основно училище "Цанко Дюстабанов", за което съветник коментира по време на пленарното заседание миналата седмица, прекрасната среда няма да даде резултати в това учебно заведение. 

"В случая за Трето основно училище всички сме виновни. Ние сме позволили в годините да се случи сегрегацията, която наблюдаваме. То не е станало за една, две или три години, а последователно във времето. Ние сме позволили едно училище, което е било предпочитано от мнозина габровци, да се превърне в сегрегирано. Сега трябва да намерим отново пътя обратно към него. Това, което сме започнали да правим, носи в себе си и концепция. Както казах и на заседанието на Общинския съвет, освен ремонта на сградата, ние сме насочили доста усилия за цялостно обновяване на този район", заявява Таня Христова.

Кметът на Габрово добавя:

"Да не говорим за образователна инфраструктура, а за образователна система. Обновените сгради на училища са рамката, но трябва да търсим комплекса вътре, съчетан със съдържанието. Затова казах, че трябва всички да подкрепим и да участваме в създаването на Стратегия за развитие на средното образование в Габрово. Това е пътят, по който трябва критично, отговорно и ангажирано всички да кажем по какъв начин искаме да се развива образователната система в общината."

източник:dariknews.bgДокладвай за нередност в статията
Добави коментар