Вход | Регистрация

Започват регулярните обработки срещу кърлежи

Започват регулярните обработки срещу кърлежи

Ежегодно дезакаризацията на територията на Община град Добрич стартира в края на месец април или началото на месец май.

И тази година общината има сключен договор за "Дезакаризация, дератизация, дезинфекция и дезинсекция на зелени площи и обекти общинска собственост" с "Дезинфекционна станция Добрич" ЕООД. В тази връзка Община град Добрич информира гражданите, че на 28.04.2017 г. започват регулярните обработки срещу кърлежи в централната градска част, около детски площадки и Градски Парк "Свети Георги".

Обработките ще стартират в утринните часове след 7 - 7.30 часа. За да бъдат успешни обработките е необходимо благоприятни климатични условия, т.е. да не вали дъжд, да няма вятър и силно овлажнена растителност. При наличие на тези обстоятелства обработките ще бъдат отложени за дни с подходящи условия. Въпреки всички мерки предприемани от Община град Добрич, е необходимо гражданите също да предприемат превантивни мерки за своята безопасност при разходка сред тревисти и гористи местности.

При случай на ухапване, избягвайте отстраняването на кърлежи в домашни условия и незабавно потърсете лекарска помощ от домашен лекар или "Бърза помощ". 

източник: dariknews.bgДокладвай за нередност в статията
Добави коментар