Вход | Регистрация

Магически спектакъл за добрите габровци

Благодарственият концерт "Янка Белев и приятели" включва много илюзии, фокуси и забавления

Магически спектакъл за добрите габровци

Благодарствен концерт "Янка Белев и приятели" организира на 11 януари Клубът на илюзионистите в България – Сенко със съдействието на Община Габрово.  Най-добрите илюзионисти на България ще покажат много фокуси, илюзии и забавления. Началото е точно в 18:30 ч. в зала "Възраждане".

Магическият спектакъл е благодарност към всички габровци, които станаха съпричастни за лечението на 7-месечната Янка.

Детето страда от вродена множествена полистигматизация, изразяваща се в синдактилия на трети и четвърти пръст на дясната ръка (слепени пръстчета) и първи и втори пръст на десния крак (липсва един пръст, първите два са слепени), ектродактилия на лявата ръка и левия крак (липсват по две пръстчета). Лицето й е с лека дисморфия, като дясното око е недоразвито и с увредено зрение, формата му е изменена, както и тази на нослето.

След навършването на 1 годинка Янка трябва да бъде подложена на серия от операции, които според специалистите в областта (пластичния хирург д-р Дарина Кръстинова и д-р Сергей Голяна, завеждащ клиниката по детска микрохирургия на "Албрехт ФМБА Русия” в Санкт Петербург) ще продължат в рамките на 12 години.

По предварителни данни, сумата, необходима за лечението, е 40 хил. евро. Тя ще бъде разпределена за заплащане на операциите, следоперативното лечение, необходимите медикаменти за възстановяване и пътните разходи.

Входът за спектакъла е свободен.

 

 ________________________________________________________________________________


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg

 

 Докладвай за нередност в статията
Добави коментар