Вход | Регистрация

Пиян буйства и псува полицаи

Пиян буйства и псува полицаи

Районната прокуратура в Провадия предаде на съд мъж, извършил непристойни действия, съпроводени със съпротива срещу орган на властта. Подсъдим е 51-годишният Димитър Д. от село Градинарово, съобщиха от прокуратурата.

На 8 април 2016 г. в провадийското село той отправил обиди и заплахи към съседа си. Ритал входната му врата и хвърлял керемиди в двора му. За случващото се бил подаден сигнал на спешния телефон 112. Пристигнал полицейски екип. Двамата полицейски служители от районното управление в Провадия разговаряли за инцидента с пострадалия съсед, когато до тях се приближил подсъдимият.

Полицаите поискали Димитър да представи личната си карта, за да му съставят протокол за полицейско предупреждение. Тогава той се засилил към един от полицейските служители и го бутнал така, че  едва не паднал на земята. След това избягал и когато се отдалечил на известно разстояние, започнал да обижда и псува полицаите и да ги заплашва с "майора от Варна".

Прескочил оградата на дома си  и побягнал. Започнало преследване. Полицейските служители го настигнали. При опит да му поставят белезници, 51-годишният мъж оказал яростна съпротива.

Назначената по образуваното досъдебно производство химическа експертиза установила наличие на 1,98 промила алкохол в кръвта, което съответства на средна степен на алкохолно повлияване.

51-годишният Димитър вече е осъждан за същото престъпление, но е реабилитиран по право.

Предстои делото срещу него да бъде насрочено за разглеждане от състав на Провадийския районен съд.

източник:dariknews.bgДокладвай за нередност в статията
Добави коментар