Вход | Регистрация

Светлин Русев лице на "Русе – град на свободния дух"

Светлин Русев лице на "Русе – град на свободния дух"
Фортисимо Фест

"Ако Русе стане европейска столица на културата, ще се случат чудеса", казва роденият в Русе концертмайстор на Филхармоничния оркестър на Френското национално радио и на Сеулcкaта филхармония Светлин Русев.

Световнопризнатият виртуоз на цигулката подкрепя кандидатурата на Русе за Европейска столица на културата през 2019 г. и става лице на кампанията "Русе – град на свободния дух".

"Това е нещо ново за мен, не само признание, а и отговорност. Задължаващо е, защото посланикът на един град трябва да бъде истински пример и като музикант, и като човек". Русев посочва, че отговорността е огромна, но е горд да бъде сред посланиците на Русе. "Искрено се надявам, че ще мога да помогна", допълни той.

Светлин Русев е роден в Русе през 1976 г. Свири на цигулка от ранна детска възраст под ръководството на майка си. Получава престижно образование в Националната консерватория в Париж, където усъвършенства таланта си и се превръща в едни от най-уважаваните и високо ценени цигулари. Светлин Русев свири на цигулка Страдивариус "Camposelice" от 1710 г., предоставена от Nippon Music Foundation.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар