Вход | Регистрация

Съдят 56-годишен мъж от Варна, убил леля си след нанесен побой

Съдят 56-годишен мъж от Варна, убил леля си след нанесен побой

Окръжната прокуратура във Варна предаде на съд племенник, причинил смъртта на леля си чрез умишлено нанесени средни телесни повреди, съобщиха от Окръжната прокуратура-Варна. На съд отива 56-годишен мъж от град Елхово. Той дошъл да живее в дома на 83-годишната си леля във варненския квартал "Владиславово", след като тя счупила крайниците си при падане в жилището си. След претърпяната операция жената била неподвижна и помолила двама съседи да идват да я обгрижват, като им дала ключ за апартамента си.
 
Племенникът й често пиел, а алкохолът го правел агресивен. На 16 март т. г. под въздействието на алкохол 56-годишният мъж нанесъл побой над безпомощната жена. Съседи, които видели състоянието й – насинено око, рана на главата, сигнализирали на спешния телефон 112.
 
Пред полицейските служители и в присъствието на агресивния си племенник възрастната жена обяснила, че е паднала и така получила нараняванията. Насаме с полицаите обаче Климентина Хр. признала, че Георги й нанесъл побой с юмруци по лицето и тялото. Споделила също, че се страхува от него. На Георги бил съставен предупредителен протокол по Закона за МВР да не извършва физическо и психическо насилие над леля си, а пострадалата била отведена в болница.
 
На 3 април около 19,15 часа отново бил подаден сигнал за семеен скандал на адреса на 83-годишната жена. При позвъняване в жилището никой не отворил на пристигналите полицейски служители. Приела ги съседката, която с дадения й от пострадалата ключ отключила жилището на Климентина. Жената била цялата в синини, но отказала медицинска помощ от страх да не бъде бита отново от племенника си.
 
На 8 април, след като се почерпил с 200 милилитра водка, Георги влязъл в стаята на леля си. Решил да смени телевизионната програма, която жената гледала. Когато жената се възпротивила словесно, Георги се нахвърлил върху леля си, нанасял й юмруци по цялото тяло, крещял и псувал.

На сутринта съседката отключила жилището, за да види болната жена. Гледката на пребитата жена под завивките била стряскаща. Липсвала част от кожата на лявата й ръка, дясната й ръка била счупена, а лицето и врата й – посинени от побоя и опита да бъде удушена. От този момент нататък съседката отказала да ходи в дома на баба Климентина от страх от Георги.

 
Друг съсед сигнализирал за поредния инцидент с възрастната жена и тя била отведена за лечение в болницата. Там разказала на лекарите кой е причинил нараняванията й. Назначена била съдебномедицинска експертиза, която установила множество травми по цялото тяло на жената, счупени 8 ребра, раменна кост, масивни хематоми.
 
На 16 април състоянието на 83-годишната жена се влошило и от отделението по гръдна хирургия тя била преместена в реанимация и поставена на изкуствена белодробна вентилация и медикаментозно лечение. Въпреки проведеното лечение Климентина Хр. починала на следващия ден в болницата.
 
Подсъдимият Георги Г. е изтърпявал 15-годишна ефективна присъда за умишлено убийство, както и два пъти е бил осъждан за квалифицирани хулиганства, показва справка по делото за съдебното му минало.
 
Разпитан в качеството на обвиняем, той отрекъл да е извършител на престъплението, като изложил версия, която не се подкрепя нито от едно събрано по делото доказателство.
 
От началото на досъдебното производство до момента той е с мярка за неотклонение "Задържане под стража". До началото на съдебния процес срещу него, който предстои да бъде насрочен във Варненския окръжен съд, е приведен във варненския затвор.     

източник: dariknews.bg Докладвай за нередност в статията
Добави коментар