Вход | Регистрация

Бойко: Габровският карнавал е по-интересен от карнавала на БСП

Премиерът поздрави града за празника и откри новата крайречна улица

Бойко: Габровският карнавал е по-интересен от карнавала на БСП
Снимка: Sever.bg

Премиерът на България Бойко Борисов посети днес Габрово и поздрави жителите на града по случай празника им и карнавала. Той не пропусна в шеговит тон да отбележи, че със сигурност повече българи се интересуват от Габровския карнавал, отколкото от карнавала на БСП в София, визирайки 48-мия конгрес на партията.

Борисов участва в официалното откриване на новопостроената крайречна улица, като освен него официални гости на церемонията бяха и министър Томислав Дончев и министър Делян Добрев.

Улицата е обновена по проект "Създаване на привлекателна физическа среда на град Габрово чрез интегрирани мерки за градско възстановяване и развитие", финансиран по Оперативна програма "Регионално развитие" 2007-2013.  Общата стойност на договора възлиза на 3,9 млн. лева, от които 217 хил. лева са средства на Община Габрово.

Премиерът заяви, че сега на ред в града са водният проект и околовръстният път и не пропусна да припомни на гражданите да се възползват от държавните субсидии за саниране на панелните жилища.

"Първо, честит празник, бъдете живи и здрави. Освен водния проект, стартираме работа и по околовръсният път на Габрово. Обръщаме се и към кмета. Възползвайте се от парите за саниране и си направете центъра за пример."

На въпрос на гражданите, свързан с конгреса на БСП, Борисов отвърна: "Виждате за 48 години какво са направили с държавата", сочейки близкия олющен панелен блок.

"Изобщо не ме интересуват. Важното е, че сега не могат да правят заменки, да помилват престъпници. Сигурен съм, че повече хора ще гледат Габровския карнавал, отколкото карнавала на БСП в София."

Кметът на Габрово Г-жа Таня Христова откри честването и сподели, че само за последните четири години в Габрово са влезли 200 млн. лева инвестиции. Тези пари са инвестирани в ремонт на образователни институции и шеговитo покани Борисов да открие още 14 нови детски градини.

 


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bgИзточник: Север.бг
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар