Вход | Регистрация

Ваньо Шарков представи кандидатурата си в Габрово

Ваньо Шарков представи кандидатурата си в Габрово
Снимка: Булфото

Кандидатът за национален лидер на СДС Ваньо Шарков посети габровската структура на партията, за да благодари на местните политически дейци, които издигнаха кандидатурата му.

"За пръв път се кандидатирам за този пост, затова съм благодарен на структурите в много градове, включително и Габрово, които издигнаха кандидатурата ми", сподели Шарков.

Подкрепеният от Мартин Димитров депутат обяви и основните приоритети в неговата визия за бъдещето на СДС - обединяване на десницата, пъ на младите и инициативни хора и свеждане на националната политика на партията по места.

Шарков заяви още, че ще се бори за промяна в изборния кодекс, обновяване на списъците с гласоподавателите, въвеждане на електронно гласуване и електронно преброяване, както и възможност за оспорване решенията на ЦИК по съдебен ред.

Както е известно, на 8 юли ще бъде първия тур на вътрешните избори за председател на партията, а ако има балотаж, той ще е на 15 юли.

Конкуренти на Шарков за поста са Лъчезар Тошев, Иван Сотиров, Емил Кабаиванов и Румен Христов.

 

Кой е Ваньо Шарков?

Д-р Ваньо Шарков е роден на 27 септември 1962 г. в Белоградчик.

През 1988 г. завършва Медицинска академия в Плевен през 1988 г. Има и магистърска степен по Здравен мениджмънт.

От 1999 до 2002 г. е директор на МБАЛ-Свищов.

От 2002 до 2004 г. е директор на Център за спешна медицинска помощ София-област.

От 2002 г. Шарков е член на НИС на СДС, а от 2004 г. – главен секретар.

Депутат от 40-то Народно събрание, член на Временна анкетна комисия, която да проучи дейността на правителството във връзка с обгазяването на Стара Загора през 2004 и 2005 г., член на Комисия по здравеопазването и на временната комисия за промени в изборното законодателство, зам.- председател на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта.

Д-р Шарков изкарва и два мандата като председател на Общинския съвет на СДС в Свищов.

Ваньо Шарков (СДС) е мажоритарен кандидат и водач на листа на Синята коалиция в 4 МИР- Велико Търново за парламентарните избори през 2009 година.

Семеен, с 2 деца.Докладвай за нередност в статията
Добави коментар