Вход | Регистрация

Намаляват заплатите на общинските съветници от юли

Намаляват заплатите на общинските съветници от юли
Снимка: Север.бг

Габровскитебщински съветници намалиха месечните си възнаграждения според изменение на Закона за местното самоуправление. От 1 юли един местен парламентарист ще получава за изпълнение на задълженията си 30% от средната брутна работна заплата в общинската администрация за последен месец от предходното тримесечие.

Според опозицията, законовата промяна за възнагражденията, направена от депутатите, е обидна за общинските съветници. Иван Николов от БСП коментира, че се чувства разочарован от нескопосаното решение на народното събрание.

Валери Василев от РЗС коментира, че e унижен да обсъжда тази тема, когато има по-важни въпроси за развитието на нашия град. Той дори направи екзотичното предложение местните парламентаристи да превеждат възнагражденията си по сметка на народното събрание.

Лена Енева посочи, че направените промени в закона са непрофесионални, тъй като има два члена, визиращи различни възнаграждения за председателя на Общинския съвет.

В крайна сметка предложението, според което се определяше възнаграждение на председателя на местния парламент - 90% от това на кмета, бе оттеглено от вносителя Добромир Проданов.

___________________________________________________________________________________


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg

 Източник: дарик
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар