Вход | Регистрация

Арт пейки и златни котки ще се "разхождат" в Габрово

Интересни културни проекти получиха финансиране от Община Габрово.

Един от тях е ЧЕТИ - Арт - елементи за нова градска визия. Той е на клъстер "Творческо Габрово” и получи  17 100 лева от Програма "Култура".

ЧЕТИ е проект за нова градска визия в райо­на на паметника на Васил Априлов, чрез из­граж­дане и монтиране на композиция арт пейки. Новите архитектурни акценти в това заредено с история и значимост за града ни място (Паметника на Априлов, Национал­на­та Априловска гимназия, Регионалната библиотека, Националния музей на образованието) не само ще обновят визията, ще подчертаят историческото значение и съвременната функционалност на района, но ще се превърнат в красиви места за срещи, почивка, снимка за спомен, общуване…

ЧЕТИ не е проект за подмяна на пейки, не е агресивна арт провокация, той е елегантно напомняне, чеТИ можеш да бъдеш приятел с книгите, ЧЕте могат да бъдат твоя "опора” – в света на знанието, мъдростта, историята, любовта… ЧЕТИ, сподели, подари, напи­ши… общувай с книгите и чрез книгите!

Основна роля в проекта ЧЕТИ ще има известният габровски скулптор Адриан Новаков.

Над 9 500 лева получава и фестивалът на уличната магия "Златна Котка" /"Golden Cat” – Street Edition/ на сдружение Куик Хендс Проджект.

Проектът предвижда организирането на тридневно събитие,  в което най-добрите млади магьосници от България и Балканите ще си дадат среща отново в Габрово. Като едно естествено продължение на вече традиционната Магична Среща " Златна Котка", този фестивал ще даде възможност на фоксуниците да покажат наученото на семинарите и мастъркласовете по време на Магичната среща.

Те ще се впуснат сред хората на улицата и ще създадат една неповторима атмосфера, демонстрирайки най-новите и интересни техники в този жанр на илюзионното изкуство, изключително актуални и популяризирани напоследък от небеизвестната телевизионна звезда Динамо.

Фестивалът на уличната магия ще започне на 19 септември.Докладвай за нередност в статията
Добави коментар

Fatal error: require_once(): Failed opening required '/var/www/sever.bg/releases/2//Cornerstone/Cache/Item.php' (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /var/www/sever.bg/releases/2/vendor/novinite/lib/Shared/SessionManager/Memcached.php on line 57