Вход | Регистрация

Колежански джаз в Габрово

Колежански джаз ще звучи в Габрово утре, 14 август.

Поканата на Община Габрово към "Elmhurst College Jazz Band” от Елмхърст, Илинойс не е нито случайна, нито необичайна. Габровци отдавна са доказали любовта си към джаз музиката, отдавна са създали традиция в почитането на това изкуство и отдавна са дали модел за успешно провеждане на джаз фестивали.

Концертът ще се състои от 19.00 часа в двора на Национална Априловска гимназия. При лошо време проявата ще е в зала "Възраждане.  Входът е свободен, информират от Общината.

"Elmhurst College Jazz Band” носи името на колежа в град Елмхърст, западно предградие на Чикаго, Илинойс. Оркестърът отдавна е спечелил международно признание и е концертирал в редица страни. Под ръководството на Дъг Бийч, бендът получава изключително висока оценка от най-големите имена в джаза – Тери Кларк, Грег Хопкинс, Роб Макконъл и много други. Традиционни са концертите, които организират с известни гост-изпълнители като Даян Шуур, Тери Гибс, Лий Кониц и други. "Elmhurst College Jazz Band” е домакин на ежегоден джаз фестивал, който привлича най-добрите джаз състави от цяла Америка и е едно от големите събития на колежа.

 

<< Sever.bg във Facebook >>

 Докладвай за нередност в статията
Добави коментар

Fatal error: require_once(): Failed opening required '/var/www/sever.bg/releases/2//Cornerstone/Cache/Item.php' (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /var/www/sever.bg/releases/2/vendor/novinite/lib/Shared/SessionManager/Memcached.php on line 57