Вход | Регистрация

Наско от БТР и Християна Лоизу с участие в рок операта „Исус Христос суперзвезда“ на Пловдивската опера

Спектакълът ще бъде представен в Пловдив, Габрово и Стара Загора

Наско от БТР и Християна Лоизу с участие в рок операта „Исус Христос суперзвезда“ на Пловдивската опера

Рок операта "Исус Христос суперзвезда" с участието на Наско от БТР и победителката от X-factor Християна Лоизу ще бъде поставена на 21 април в Габрово.

Постановката е на Операта в Пловдив, където ще бъде и премиерата на 20 април. Хитовата опера ще бъде представена и пред публиката в Стара Загора на 22 април.

Рок операта по музика на Андрю Лойд Уебър и текст на Тим Райс не слиза от сцените вече 40 години. Замисълът на авторите първоначално е бил за концептуален рок албум, който обаче прераства в уникално оперно представление.

Визията на Пловдивската опера за него е концерт-спектакъл, в който участват оркестър, хор и балет на Операта под диригентсвото на Константин Добройков и с хореографията на Боряна Сечанова.

Сюжетът следва приблизително каноничното евангелие за последните седмици от живота на Исус, като започва с пристигането на Божия син и неговите последователи в Йерусалим и завършва с разпъването му на кръст.

За партията на Исус е поканен тенорът Богомил Спиров, солист на Музикалния театър, а Юда ще се изпълнява от Момчил Караиванов.

Наско Пенев вече е влизал в образа на Пилат Понийски. След участието на вокалиста на БТР в рок операта на сцената на НДК, той споделя: " Пилат има две особености, които са извън това, което всеки знае за него. Всички знаят, че той е лошият, той е наместникът на Рим по това време и е съдия в крайна сметка. Но като всеки един нормален съдия и в него има нещо човешко."

Кипърката Християна Лоизу ще изпълнява партията на Мария Магдалена. Младата певица е възпитаничка на Музикалната академия в София. За нея поканата от Опера Пловдив да участва в световноизвестната рок опера е твърде вълнуваща, защото като стипендиант тя е изучавала изкуството на мюзикъла в университета в Лийдс, Великобритания.

Правата за рок операта "Исус Христос суперзвезда” са предоставени от лицензодателя Тhe Really Useful Group Ltd. за три изпълнения – на 20 април премиера в Пловдив, на 21 април в Габрово, на 22 април в Стара Загора.

Билети на касата на Спортна зала "Орловец" - Габрово. За информация, билети и резервации: 0888 99 22 57. Изпращане на билети по куриер – при закупуване на пад 10 броя.

 << Sever.bg във Facebook >Докладвай за нередност в статията
Добави коментар