Вход | Регистрация

Пачуърк от Унгария представят в ХГ "Христо Цокев"

Пачуърк пана показват 25 години талант на майстори от Деберцен, Унгария

Съшита с цветни кръпки изложба ще бъде открита в Художествена галерия "Христо Цокев” на 30 януари от 17.30 ч. Какво е това пачуърк и как прилагат тази техника в Унгария ще разберат габровци от "Дебрецен, градът на цветята”.

Експозицията се организира от Унгарския културен институт Балаши в София и Община Габрово.

Към цветовете на кръпките, оживели в паната, изпълнители на традиционни унгарски танци ще добавят ритъм и настроение.

В изложбата са представени произведения на Унгарска работилница по пачуърк от унгарския град Дебрецен. Тя е създадена  преди 25 години от художничката Анна Долани.

Днес организацията е с мрежа, обхващаща цялата страна, състои се от 50 групи и няколкостотин членове и се ползва с международна известност. По повод юбилея си с дружението представя избрани творби от пачуърк, създадени през изминалите 25 години.

Всеки, който има желание да усвои техниката на пачуърк, може  да научи първите си уроци от победителката в Първия национален конкурс по пачуърк – габровката Румяна Лафчиева. Тя ще отвори своята импровизирана работилница в Художествената галерия на 10 февруари, вторник, от 17.00 ч. до 18.00 ч.   

<< Sever.bg във Facebook >>

 Докладвай за нередност в статията
Добави коментар

Fatal error: require_once(): Failed opening required '/var/www/sever.bg/releases/2//Cornerstone/Cache/Item.php' (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /var/www/sever.bg/releases/2/vendor/novinite/lib/Shared/SessionManager/Memcached.php on line 57