Вход | Регистрация

Светлината се ражда в изложба на Валентин Атанасов

Роденият в Летница художник ще представи в Габрово и своя симфония

Светлината се ражда в изложба на Валентин Атанасов

Картини и авторска музика ще представи в Габрово художникът Валентин Атанасов. Изложбата му е посветена на Годината на светлината и светлинните технологии, която отбелязваме през 2015 г.

Изложбата "Раждане на светлината" ще бъде подредена в Дома на хумора и сатирата в Габрово и се осъществява съвместно с местния клон на Съюза на физиците в България.

43 живописни платна са обединени в цикъл, който е посветен на светлината като явление. Картините са рисуване в продължение на няколко години, за да покажат многоликостта на светлината и умението на хората да я оценят. Тя намира своето проявление както в природата, така и в човешките взаимоотношения.

Експозицията ще бъде открита на 19 ноември от 18 ч. В Зала 7 на Веселата къща, а в унисон с преливащите се багри ще зазвучи и симфоничното произведение "Раждане на Светлината". То е по музика на Валентин Атанасов, а аранжиментът и изпълнението са на габровския музикант Милен Василев.

Художникът дари композицията си на Габрово тази пролет, посвещавайки го на 155-годишнината от обявяването му за град.

Светлината се ражда в изложба на Валентин Атанасов

Валентин Атанасов е роден през 1954 г. в село Летница, община Ловеч. Завършва Художествената гимназия в София, а след това стенопис в Националната художествената академия "Николай Павлович”.
Работи в областта на монументалното изкуство, живописта, графиката, дизайна, музиката и поезията. Има създадени над 100 декоративно-монументални творби и хиляди живописни платна, графики и рисунки, лога.

Светлината се ражда в изложба на Валентин Атанасов

<< Sever.bg във Facebook >>Докладвай за нередност в статията
Добави коментар